Новини от област Стара Загора и България

Републиканци за България излизат с пълна листа на изборите в Стара Загора

Републиканци за България излизат с пълна листа на изборите в Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Пълна листа от 22-ма кандидати за народни представители регистрира за парламентарните избори в ОИК Стара Загора ПП „Републиканци за България“. Листата на новата политическа формация беше представена днес от нейният водач и областен координатор, финансистът Петя Станева.

Петя СтаневаХарактерно за старозагорската листа на „Републиканци за България“ е, че подрежда на първите места кандидати от всички общини в Старозагорска област, давайки заявка за равнопоставено представителство в бъдещия парламент на страната.

Включили сме личности, които са доказали своите качества с работата си. В голямата си част в листата сме нови хора за политиката, които залагат на енергия, експертиза и екипност, подчерта Петя Станева.

Самата тя е на 35 години, от Стара Загора, омъжена с едно дете на 9 години. Завършила е Икономическия университет във Варна и магистратура по финанси в Стопанската академия в Свищов. В професионалния си път е била счетоводител в частни компании, както и в държавна администрация, работила е в сферата на борсовата търговия, а през последните 3 години е била служител на Държавна агенция „Национална сигурност“, която напуска през миналата година, след което става член на инициативния комитет и областен координатор на ПП „Републиканци за България“.

На второ място след Петя Станева в листата е инж. Драгомир Радев, чийто професионален път в продължение на 20 години минава в комплекса „Марица-изток“. Познат е също като общински съветник в Гълъбово и заместник кмет на Гълъбовска община през 1999 – 2003 година.

Третото място в листата на РБ е за лекар от Казанлък – д-р Живко Чубанов е добре известен специалист по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ в Града на розите.

На четвърто място отново е енергиен специалист – бившия финансов директор на „ТЕЦ Марица-изток -2“ (2001 – 2008 г.), Юлиян Ненчев, сега консултант в областта на енергетиката и водоснабдяването.

Петото място е за инж. Христо Желев – инженер-геодезист, специалист в НЕК ЕАД „Язовири и каскади“ – София.

На шесто място е представител на община Чирпан – учителят по английски език, завършил университета Нортхамптън във Великобритания – Тодор Тодоров. Той е ръководител на центъра за развитие на Община Чирпан и главен координатор на Агенция за регионално икономическо развитие в Стара Загора.

Ето и останалите кандидати на ПП „Републиканци за България“ в 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район:

  1. 7. Д-р Бахар Бахар Нури – специалист по неврохирургия в ЦСМП – Стара Загора и ФСМП
  2. 8. Инж. Диньо Костов – магистър – електроинженер в „Мини Марица-изток“ и докторант в Техническия университет в София.
  3. 9. Иван Димчев – член на УС на Българската асоциация на зъботехниците
  4. 10. Инж. Ивайло Цветковски – електроенергетика и електрообзавеждане
  5. 11. Петя Тенева – педагог, ресурсен учител в Регионален център за подкрепа процеса на приобщаващото образование в Стара Загора
  6. 12. Смилен Смилов – бакалавър по компютърни системи и технологии
  7. 13. Инж. Милен Желев – магистър, специалист по „Открито разработване на полезни изкопаеми“.
  8. 14. Веселина Събева – бакалавър по педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн
  9. 15. Даниела Димитрова, служител в „Български пощи“ АД
  10. 16. Тодор Павлов, собственик и управител на верига книжарници в Стара Загора
  11. 17. Красимир Иванов – до 2020 г. директор на ЦСПП – Казанлък
  12. 18. Инж. Румен Николов – магистър по геодезия от УАСГ
  13. 19. Борислав Мъдров – магистър от Стопанска академия „Д. А. Ценов“
  14. 20. Йонко Иванов – собственик и управител на транспортна фирма
  15. 21. Стойчо Колев – магистър „Счетоводство и контрол“ от УНСС – София
  16. 22. Доротея Росенова Русева – бакалавър „Стопанско управление“ от ВУАРР – Пловдив

„Това ще бъдат първи избори за нас, но ние знаем, че те няма да бъдат последни. Затова от „Републиканци за България“ се подготвяме за дълго състезание на идеи“, посочи Петя Станева.

До няколко дни партията ще представи официално предизборната си програма. „Целта ни е да постигнем „държава с правила“, в която се съблюдава върховенството на закона и в която институциите работят при пълна прозрачност“.

От „Републиканци за България“ посочиха, че целта им е постигане на резултат от 7 до 10% от гласовете на старозагорци Основните акценти в програмата им са политиките за българите в чужбина, правосъдието, създаване на Министерство на електронното управление на информационните технологии, изготвяне на нова Енергийна стратегия в интерес на България и на българските потребители.

Коментари към новината

Още новини от Политика