Новини от област Стара Загора и България

Д-р Душо Гавазов спечели изборите в Мъглиж с 58,99%

Д-р Душо Гавазов спечели изборите в Мъглиж с 58,99%
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Кандидатът на ГЕРБ д-р Душо Гавазов спечели изборите в Мъглиж с 58,99% при 100 % обработени протоколи. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Зорница Светославова.
На второ място се нарежда кандидатът на „Движение за България“ инж.Златко Острешев с 28, 45%, а на трето кандидатът на „БСП за България“ Миглена Филипова с 11,67% .

Д-р Душо Гавазов беше заместник–кмет на починалия внезапно законно избран кмет на Мъглиж, Господин Господинов. Гавазов обяви кандидатурата си за кмет във фейсбук с думите „През последните 9 години бях неизменна част от управлението на община Мъглиж и съм пряк "виновник" за всичко хубаво и лошо, сътворено на територията на общината през този период. 1/5 от съзнателния ми живот премина в искрени опити и много труд, за да превърнем заедно с жителите на общината в реалност посланието, което сами си избрахме - "Мъглиж, героично минало - достойно настояще и бъдеще"!

Д-р Душо Гавазов е роден през 1969 г. в Стара Загора. Завършил е „Медицина“ в Тракийски университет. Работил е като лекар ординатор в отделение „Уши, нос, гърло“ в Университетска болница – Стара Загора и в Специализираната болница по пневмо-фтизиатрични заболявания. От 11.11.2011 г. е заместник-кмет на Мъглиж. Семеен, с две деца.

В интервю за „Дивидент Медиа“ преди изборите д-р Гавазов каза, че винаги на първо място е поставял инфраструктурата на общината – улична и пътна. Община Мъглиж има около 60 км общинска пътна четвъртокласна мрежа, от които половината е ситуирана в равнината, а другата – във високопланинската част.

Пътищата, ситуирани в сърцето на Стара планина, създават доста проблеми при обслужването им. В тази посока направихме не малко през годините, каза Гавазов, като подчерта че ще продължи работата си в тази посока. Той планира да подобри условията на живот на ромите в градчето, както и да създаде още по-добри условия за развитие на туризма в общината. Образователната и социална инфраструктура също ще бъдат основни акценти в работата му.

Коментари към новината

Още новини от Политика