Новини от област Стара Загора и България

Искра Михайлова оглави листата на ПП "Възраждане" в Стара Загора

Искра Михайлова оглави листата на ПП Възраждане в Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Партия "Възраждане" представи листата си с кандидати за народни представители от Стара Загора за следващия Парламент.

Водач на листата Искра Михайлова, председател на Възраждане - Стара Загора, член на Организационния съвет на партията и първи мандат общински съветник в Общински съвет Стара Загора. Искра Михайлова е специалист “Връзки с обществеността” и има дългогодишен стаж. Към този момент се занимава с частен бизнес. На 38 години е, семейна с едно дете.

Втори в листата е Димитър Пашев на 34 години, председател на Казанлъшката организация. Член е на Организационния съвет на партията, учител по български език. Магистър по управление на образованието, той е и председател на шахматен клуб, треньор по шахмат.

Останалите кандидати в листата за народни представители на "Възраждане" в 27 МИР са:

3. Ива Ангелкова, организационен секретар на Възраждане - Стара Загора, магистър инженер Екология и опазване на водите, магистър Индустриален мениджмънт с дългогодишен стаж в производствени предприятия в областта на екологията и безопасността на работното място.
4. Д-р Калин Калинов, 33 г., д-р по Химия от БАН, магистър Анализ и контрол на храните, бакалавър Технология на етеричните масла, парфюмерията и козметиката с трудов стаж в хранително-вкусовата индустрия.
5. Тодор Делчев, 32 г., магистър инжежер по Автоматика и системи за управление. Работи по специалността си.
6. Симеон Шопов, 32 години, магистър Авиоинженер по образование, работи като инженер-конструктор в отбранителната промишленост.
7. Галин Динев, 29 години, семеен с едно дете. Студент по аграрна икономика. Работи в сферата на животновъдството и ветеринаро-медицинските дейности.
8. Михаил Атанасов, 26 г., специалист по иранистика, следва Международни отношения.
9. Анелия Димова, 37 години, юрист по образование, мениджър в международна компания, майка на две деца.
10. Стилян Христов, 33 години, студент по Екология, работи в сферата на логистика и услуги.
11. Веселина Симанова, 62 г., магистър начална педагогика, магистър логопед, работи като учител.

Участниците в листата за старозагорски район са избрани и подредени от местните организации. Всички кандидати живеят в областта, а средната им възраст в листата е 35 години.

"Възраждане" ще проведе предизборната си кампания под наслова “Повярвай в България”. Нагласата у българите е, че от техния избор нищо не зависи - усещат, че не живеят в демокрация, посочиха по време на пресконференция днес част от кандидатите. От Възраждане са си поставили за цел да убедят максимален брой хора да излязат и да гласуват на 4 април, защото тогава е реалното време, в което всеки гражданин има власт да реши бъдещето си и бъдещето на страната си.

Вчера от Възраждане подадоха документи за регистрация в РИК Стара Загора. Така станаха първата партия, направила това в 27 многомандатен избирателен район.  По време на пресконференцията Възраждане съобщи, че Софийски градски съд е излязъл с решение да се отхвърли иска по делото за забраната на ПП "Възраждане", поискано от прокуратурата и ДАНС.

Коментари към новината

Още новини от Политика