Новини от област Стара Загора и България

Кандидатите за кметския стол в Мъглиж закриха предизборните си кампании

Кандидатите за кметския стол в Мъглиж закриха предизборните си кампании
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Днес е последния ден от предизборната кампания на кандидатите за кмет на община Мъглиж. Утре, събота, е ден за размисъл, а в неделя, 28 февруари, изборният ден ще започне в 7 сутринта и ще продължи до 20 часа вечерта.

Тримата кандидати за кметския пост – д-р Душо Гавазов от ГЕРБ, Миглена Филипова от коалиция „БСП за България“ и Златко Острешев от местната коалиция „Движение България на гражданите“ днес закриха предизборните си кампании без провеждането на масови събития заради ограничителните противоепидемични мерки.

Д-р Душо ГАВАЗОВКандидатът на ГЕРБ и настоящ зам.-кмет на Община Мъглиж, д-р Душо Гавазов заяви за „Дивидент“, че необичайните условия, в които е протекла кампанията заради пандемичната обстановка, са го принудили да проведе общуването с избирателите предимно чрез социалните мрежи.

„За мен като лекар безопасността и здравето на моите съграждани са по-важни от всичко. Още повече, че те ме познават с работата ми през последните 9 години в екипа на Господин Господинов, когото изгубихме без време. За мен кампанията ми е започнала не преди 20 дни, както е за моите опоненти, а още преди 9 години, през които показахме, че работим за Мъглиж със сърцата си.

Сега отново застанах с лицето си в личен разговор със своите съграждани за проблемите, които трябва да решим и работата, която предстои да свършим през следващите 4 години. За разлика от мен, опонентите ми отправяха своите послания чрез своите пиари, които пишеха думите им, скрити зад клавиатурите, вместо тях. Няколко пъти отговарях на въпроси в телевизиония ефир и неведнъж каних опонентите си да направим общ дебат по на живо в телевизионния ефир, но те категорично отказаха.

Проблемите в община Мъглиж са безкрайно много, но аз бих поставил акцент върху ремонта и обновяването на уличната и пътната инфраструктура в общината. Радвам се, че банският комплекс в село Ягода ще бъде завършен в рамките на календарната година. Вярвам, че в неделя община Мъглиж ще направи правилния избор“.

Кандидатът на коалиция „БСП за България“ Миглена Филипова каза, че тя и екипът й ще продължат да работят до късноМиглена ФИЛИПОВА днес, защото са предпочели да се срещат с избирателите от врата на врата при спазване на мерките за пандемична безопасност. „За тези 20 дни проведохме много срещи във всички населени места на община Мъглиж, изслушвайки проблемите и желанията на хората.

А проблемите навсякъде тук са едни и същи – лоша инфраструктура, липса на качествено водоснабдяване и канализация, липса на осветление в малките населени места, необходимост от изграждане на видеонаблюдение по селата, в които битовата престъпност кара жителите им да се чувстват незащитени.

Ромското население на Мъглиж иска улици в своя квартал, осветление и по-добри битови условия на живот. Ромите търсят възможност да узаконят къщите си, които са върху общинска земя. Те могат да го направят и сега, но на цени, които не могат да си позволят.

Кампанията ми протече в спокоен и градивен тон и вярвам, че в неделя мъглижани ще пожелаят общината да се промени към добро".

Златко ОСТРЕШЕВТретият кандидат Златко Острешев посочи, че е доволен от начина по който е успял да проведе кампанията си.

„Срещах се очи в очи с малки групи хора по махали, от врата на врата. Но българите са безхаберни – младите хора казват, няма да дойдем да гласуваме, възрастните – не ни интересува вече. Мисля, че единствено контролирания и купения вот ще мотивира избирателите за отидат до урните в неделя.

Затова искам да кажа на всички мъглижани, че всеки един глас е важен, за да постигнем промяна. За съжаление днес хората ги интересува само как да оцелеят, а не гледат в бъдещето. Българите искат обещания, а  ромите – директно финанси.

По същите причини очаквам ниска избирателна активност и на парламентарните избори. Въпреки всичко отивам на изборите в неделя с оптимизъм“.

Коментари към новината

Още новини от Политика