Новини от област Стара Загора и България

ВМРО подарява 1000 мартеници с българския трибагреник в Стара Загора

593 26/02/2021 11:50 Духовност Традиции
ВМРО подарява 1000 мартеници с българския трибагреник в Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

ВМРО-Стара Загора за поредна година ще зарадва старозагорци с мартеници и картички по повод настъпващата Баба Марта. Подаръците са ръчно изработени от членовете на младежката организация на партията, съобщи председателят й Никола Чакалов.

Инициативата е традиционна и се реализира от младежите на ВМРО в цялата страна. Старозагорската организация се включва в нея за трета поредна година. Към уникалния български символ на здраве и благополучие от ВМРО са добавили и трибагреника.

„Пазете традициите!“ е изписано на картичката. Това е и нашето основно послание като български патриоти. Нека съхраним обичаите си. Те са нишката която свързва поколенията българи, отбеляза Никола Чакалов. На гърба на картичката, с която „воеводите“ честитят Баба Марта на съгражданите си, от ВМРО припомнят легендата за мартеницата.

От днес до 1 март в 11 ч. членове на младежката организация на ВМРО ще започнат да подаряват патриотичните мартенички на старозагорци, които преминават през градинката, разположена до катедралния храм "Св. Николай".

Никола Чакалов увери, че младежката организация ще подари червено-белия символ на поне 1000 старозагорци.

Коментари към новината

Още новини от Духовност