Новини от област Стара Загора и България

Откриват денонощен кабинет за ваксиниране в Центъра за спешна помощ в Стара Загора

Откриват денонощен кабинет за ваксиниране в Центъра за спешна помощ в Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

През следващата седмица в Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора ще бъде разкрит имунизационен кабинет, който ще работи 24 часа в денонощието.

Това съобщи при посещението си в Стара Загора днес зам.-министърът на здравеопазването доц. Евгени Григоров. Ще бъдат разкрити общо 5 имунизационни пункта, отделно от тях и 3 мобилни ще извършват ваксинации по места. Очаква се от следващата седмица в процеса на ваксиниране да се включат и личните лекари.

През днешния ден в Стара Загора са били ваксинирани 230 души. Най-голям е бил броят на ваксинираните в петък – 485 души.

От началото на кампанията досега в Старозагорска област са ваксинирани 3436 граждани, като 979 от тях са получили и втора доза. Доц. Григоров обясни, че за България е осигурено достатъчно количество ваксини.

За членовете на секционните избирателни комисии, които в Старозагорска област са около 1400 души, също са доставени необходимите количества. Според зам.-министъра електронният регистър на желаещите да се ваксинират работи добре. Доставката на ваксини е регулярна и стабилна.

Коментари към новината

Още новини от Здраве