Новини от област Стара Загора и България

Жалба за агитация в училище в Мъглиж беше отхвърлена от ОИК

Жалба за агитация в училище в Мъглиж беше отхвърлена от ОИК
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Жалба от кандидата за кмет на Мъглиж на коалиция "БСП за България" Миглена Филипова е постъпила  в Общинската избирателна комисия.  
В жалбата се казва, че на 12 февруари 2021 г. „в обедния час“ на териоторията на ОУ „Христо Ботев“ в град Мъглиж се е извършвала агитация от Златко Острешев - кандидат за кмет на община Мъглиж в присъствието на Мая Манолова и на други лица.

В жалбата още се твърди, че на срещата лицата са поднасяли подаръци и са представяли програмата на кандидат кмета им в сферата на образованието, както и че програмата е включвала посещение на останалите училища в общината.

За училищната агитация в БСП научили от сигнал на жители от Мъглиж, казват от предизборния клуб на Филипова.

След извършена проверка на място, не се е установило нарушение на изборния процес, посочи председателят на Общинската избирателна комисия в Мъглиж Зорница Светославова. Затова комисията е излязла с решение, че отхвърля жалбата на Филипова и указва на Златко Острешев, кандидат за кмета спазва стриктно разпоредбите на изборния кодекс.

Решението на ОИК - Мъглиж е публикувано в сайта на комисията на 15 февруари.

С изключение на този случай кандидат-кметската кампания в общината протича гладко, посочи Светославова. От 20 февруари започва обучението на секционните избирателни комисии, което ще се проведе в залата на пенсионерски клуб „Мъдрост“ в Мъглиж.

Коментари към новината

Още новини от Политика