Задържаха швейцарско семейство с контрабандно злато за близо 100 000 лева

Задържаха швейцарско семейство с контрабандно злато за близо 100 000 лева
Divident.€U Автор: Divident.€U

Близо 1.3 кг контрабандни златни накити, укрити в лекарствени опаковки, откриха митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево. Находката е била открита на 2 август на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверка на автомобил със швейцарска регистрация, влизащ в страната ни от Турция.

В автомобила пътувало семейство швейцарци с двамата си синове и техен близък турски гражданин. В дамска чанта от текстил митничарите открили множество опаковки от медикаменти, в част от които вместо лекарства имало увити в салфетки златни накити - пръстени, медальони, гривни, синджири, обици, монети и колан.

Според експертизата на вещите лица откритото контрабандно злато е 22 карата и тежи 1273,74 грама. Цената му се изчислява на 96 хиляди 720 лева. Чантата се оказала собственост на съпругата. Бижутата са иззети и ще бъдат конфискувани в полза на държавата, а срещу 50-годишната собственичка на чантата е образувано досъдебно производство.

От началото на годината до момента, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 12 кг златни и 3 кг сребърни накити, на обща стойност над 700 000 лева.

Коментари към новината

Още новини от Общество