Новини от област Стара Загора и България

Вече няма да изискват тест преди ваксиниране срещу коронавирус

Вече няма да изискват тест преди ваксиниране срещу коронавирус
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Няма да се изискват вече антигенни или PCR тестове преди ваксинация срещу ковид в УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“. Това каза пред екипа на Divident.EU директорът на Университетска болница „Проф.д-р Стоян Киркович“ - проф. д-р Йовчо Йовчев.

Днес министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов отговори на журналистически въпрос във връзка с проваленото вчера в Стара Загора ваксиниране на граждани по утвърден график заради липса на ваксини, които трябваше да си направят предварително антигенен или PCR тест. Според министъра такова изследване не е задължително да се прави. „Ще се съобразим с това, което е казал министърът“, посочи проф. Йовчев.

До този момент все още ръководството на Университетска болница не е получило необходимия брой ваксини, за да извика за записаните в списъка за доброволна ваксинация граждани, които не успяха да се ваксинират във вторник. Директорът на РЗИ - Стара Загора, д-р Станимир Станков, съобщи, че очаква до края на днешния ден да стане ясно кога ще има ваксини за записалите се граждани.

Преди 2 дни в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ трябваше да бъдат ваксинирани 30 граждани, записали се предварително по телефона в разкрития ваксинационен кабинет. Стартът на ваксинацията беше обявен предварително от лечебното заведение.

На място обаче се оказа, че ваксини няма, което предизвика остро недоволство сред дошлите да получат ваксината си, съгласно предварителния график.

Коментари към новината

Още новини от Здраве