Новини от област Стара Загора и България

Старозагорско предприятие се включи в почистване на квартала си

Старозагорско предприятие се включи в почистване на квартала си
Divident.€U Divident.€U

Служителите и мениджмънтът на старозагорската компания „Ате Пласт“ облагородиха района в старозагорския квартал „Индустриален“, в близост до техния Завод за екструдиране и конфекция. Събрахме огромно количество болуци – от дребни до големи битови и индустриални отпадъци, казват от „Ате Пласт“. Това не е първото почистване на района от наша страна, напомнят те.

„Даваме пример как трябва да се отнасяме към заобикалящата ни среда  с редица действия в тази посока. Необходимо е всеки един от нас да прояви лична отговорност за опазването и“, казва Мария Жекова, управител на Ате Пласт ООД. Тя отправи специални благодарности към Община Стара Загора, която организира извозването на събраните отпадъци.
Преди няколко месеца „Ате Пласт“ пое инициатива за залесяване. Тогава служителите на компанията засадиха над 300 широколистни дръвчета в района на Борова гора. Надяваме се повече компании да последват примера ни, за да видим града си по-красив и по-зелен, казват от ръководството на „Ате Пласт“.

Старозагорската компания търси устойчиви решения в своя бранш, които да помогнат за намаляване замърсяването на околната среда. Следвайки целта си, да произвежда максимално ефективно с използване на минимално количество ресурси, компанията развива нова устойчива „зелена“ политика в посока намаляване на въглеродните емисии чрез увеличаване количеството превозван товар за същия обем, както и оптимизиране на излишното опаковане чрез оптимизиране на сгъването, плътно прилягане, изтъняване на опаковката.
„Работим в посока кръгова икономика и намаляване на въглеродния отпечатък, който оставяме, изработвайки опаковки с редуцирана до 50% дебелина, но със същата здравина и защитни свойства“, казва Теодора Желязкова, маркетинг директор на компанията.

Коментари към новината

Още новини от Общество