Новини от област Стара Загора и България

Бюджет 2021 да предвиди ремонт на Младежкия дом, настоява ВМРО-Стара Загора

Бюджет 2021 да предвиди ремонт на Младежкия дом, настоява ВМРО-Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора предлага в бюджета на общината за 2021 година да бъдат предвидени средства за ремонт на сградата на Младежкия дом. Предложението ще бъде внесено на февруарската сесия на старозагорския Общински съвет от Антон Андонов и Никола Чакалов.

Сградата на Младежкия дом в Стара Загора се нуждае от подмяна на входната врата, паркета, осветителните тела в сградата и на сцената. За ремонт са санитарните помещения, фасадата на Младежкия дом се нуждае от боядисване. Това са няколко от задължителните дейности, които трябва да бъдат извършени, за да добие сградата приемлив вид за провеждане на събития, посочват Андонов и Чакалов.

На предстоящата сесията по предложение на групата на ВМРО ще се гласуват и сумите по Правилника за реда и условията за финансова подкрепа на новородено или осиновено дете, размерът на помощта за всяка година се определя с решение на Общинския съвет.
Програмата бе приета по инициатива на ВМРО и се прилага в община Стара Загора от 1 юни 2020 г.

„За 7 месеца бяха подпомогнати 300 семейства със средства в размер на близо 150 000 лв. След преодоляване на финансовите трудности, заради пандемията, ще продължим да отстояваме нашата идея сумите да бъдат завишавани всяка година.

По предложение на ВМРО на родителите и осиновителите със завършено средно образование се предоставя финансова подкрепа в размер на 400 лева за първо дете, за второ дете сумата е 450 лева, а за трето - 500 лева.

На родителите и осиновителите, един от които има завършено висше образование, се предоставя финансова подкрепа за родените от тях деца в размер на 500 лева за първо дете, за второ сумата е 550 лева, а за трето - 600 лева. Подпомагането на образованата раждаемост е един от начините за справяне с демографската криза, убедени са от ВМРО-Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Образование