Новини от област Стара Загора и България

Няма затруднения заради снега с транспорта по улиците на Стара Загора

Няма затруднения заради снега с транспорта по улиците на Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Снегът, който заваля през нощта в Стара Загора, не създава проблеми. Започнало е своевременно почистване и третиране на пътните платна. „Няма затруднения при придвижването на автомобили и автобуси на градския транспорт в Общината в следствие на падналия сняг или заледяване на пътното платно. Всички пътища са проходими при зимни условия. Няма данни за населени места, където да има проблем с електрозахранването“, информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“. Той допълни, че отговорните фирми са започнали работа през нощта и са почиствали и опесъчавали пътните артерии. Снегопочистването и третирането със смеси продължава и към момента

Зимното поддържане и снегопочистването на уличната пътна мрежа на територията на град Стара Загора се осигурява от ДЗЗД „Грийн партнърс“- БКС, а четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината се поддържа от „Трейс БГ“ ЕАД.

Пътните участъци се третират с примес от пясък и сол, както и специални химически смеси. През изминалото денонощие на Горещия телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37 не са постъпили сигнали за проблеми, свързани с метеорологичната обстановка.

Снежната покривка в град Стара Загора към този момент е около 5 см., а в някои населени места от общината достига до 10 см, а температурата е минус 5 градуса.

Коментари към новината

Още новини от Общество