Новини от област Стара Загора и България

Пет сватби вдигат на 20.02.2021 в Стара Загора заради еднаквите цифри

Пет сватби вдигат на 20.02.2021 в Стара Загора заради еднаквите цифри
Divident.€U Divident.€U

Цели 5 сватби ще се състоят на дадата с повтарящи се цифри 20.02.2021 и още 2 на следващия ден 21.02.2021 г. Младоженците продължават да вярват, че редките дати с еднакви цифри ще бележи браковете им с уникален заряд и щастие и затова се стремят да сложат подписите си именно на подобни дати. Интересът към точно тези дати се стимулира и от факта, че тази година се падат точно в събота и неделя.

В неделя се пада и 14 февруари, Свети Валентин, но явно Денят на влюбените не притежава толкова голяма притегателна сила за решените да си разменят халките и няма много записвания.

Миналата година също имаше голям интерес към датата 20.02.2020. От началото на 2021 година 14 двойки са се врекли във вярност в Стара Загора. Записванията за извършване на бракосъчетания са започнали още през декември миналата година.

Пандемичната обстановка и ограничителните мерки са накарали част от двойките да откажат заявените дати в очакване на по-добри времена, посочват от Дирекция "Гражданско състояние" в Община Стара Загора.

Обикновено желанието за вдигане на сватба се засилва с пролетното затопляне на времето. Вероятно затова от сега за 8 май има заявен повишен интерес за граждански ритуали.

През 2020 година близо 500 млади семейства сключиха брак в Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Общество