ГЕРБ издигна Галина Стоянова за трети мандат като кмет на Казанлък

ГЕРБ издигна Галина Стоянова за трети мандат като кмет на Казанлък
Divident.€U Автор: Divident.€U

ГЕРБ в града издигат 37 общински съветници и 15 кметове на населени места в общината

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова бе номинирана за трети мандат от Общинската организация на ГЕРБ в града на розите. Структурата застана единодушно зад нея, като по време на общинското събрание бяха издигнати кандидатурите на 37 общински съветници и 15 кметове на кметства в Казанлъшко за участието им в местните избори на есен.

„Благодаря за подкрепата на структурата, за екипната работа с общинските съветници, на гражданите за активните позиции и съвети, с които винаги сме се съобразявали. Ще работим за доверието на казанлъчани и населените места, с нови, доказани и опитни хора - кандидати за кметове и общински съветници, за да постигнем по-голям резултат за листата общински съветници, в която една трета от кандидатите са от гражданската квота, а за населените места - за най-достойните кметове.“, заяви Галина Стоянова.

На събранието стана ясно, че една трета от кандидатите за общински съветници тази година са представители на гражданската квота. Това са д-р Белчо Белчев – лекар-хирург и зам.-управител на  МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, Ганчо Ганев – представител на бизнеса и „Ротари клуб“, Стефан Стефанов – икономист, завършил висшите си образования в УНСС и "Лесотехнически университет" – София, занимаващ се със семеен бизнес, Антим Паральов – треньор по футбол на ДЮШ „Розова долина“, Таня Иванчева – представител на туристическия бранш, собственик на туроператорска фирма, с дългогодишен опит в туризма и идеи за перспективното му развитие в региона, Красимир Кънев – професионалист в системата на МВР, който в момента работи в частния сектор, Жельо Желев – председател на туристическото дружество в Казанлък, член на Управителния съвет на Български туристически съюз. Сред номинираните е и Царица „Роза“ Симона Петкова, която е дипломиран юрист.

От досегашните 16 общински съветници в местния парламент, шестима се оттеглят по собствено желание поради лични причини. Това са: Боян Каличков, Иван Катанов, д-р Стефка Димитрова, д-р Мехмед Мехмедов, Станислав Коев и Георги Щерев. „Решението им е достойно за уважение. Да се откажеш от участие в едно такова своеобразно състезание, каквито са изборите за Общински съвет на есен, не се случва във всяка партия. ГЕРБ – Казанлък, сме имали и имаме дисциплинирани, лоялни и отговорни общински съветници“, заяви настоящият градоначалник и председател на ГЕРБ в града на розите Галина Стоянова.

В с. Бузовград кандидат за кмет, вместо досегашния кмет от ГЕРБ три мандата, ще бъде Петър Петров, който има дългогодишен опит в Министерство на отбраната. В надпреварата за с. Кънчево ще участва Стойно Стойнов – бивш началник на РУ „Полиция“ – гр. Казанлък. Понастоящем той е ръководител на направление в общинското предприятие по чистота. Кандидатът на ГЕРБ за с. Енина ще бъде икономистът Матьо Андреев – дългогодишен ръководен кадър в „Арсенал“ АД, с опит и в частния сектор, живял в САЩ и решил да се завърне в родната Енина.

В гр. Крън структурата на ГЕРБ номинира Пламен Георгиев, който, ако бъде избран, ще бъде най-младият кмет в община Казанлък. Георгиев е работил в банковия сектор, като към настоящия момент е на ръководна длъжност в мобилен оператор.
Дългогодишният секретар на кметството в село Хаджидимитрово Мима Колева е номинацията на ГЕРБ за изборите за кмет на селото през есента.

Срокът за номиниране на кметове и общински съветници от старозагорска област за участието им в местните избори е 10 август. След това окончателното решение за кандидатурите ще бъде взето от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ.

Коментари към новината

Още новини от Политика