Едва с 0,3 процента по-малко са чуждите туристи, обяви министър Николина Ангелкова

Едва с 0,3 процента по-малко са чуждите туристи, обяви министър Николина Ангелкова
Divident.€U Автор: Divident.€U

3 милиона и 600 хиляди чуждестранни туристи са посетили страната ни от януари до юни тази година, което е с 0,3 процента по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Данните бяха изнесени от министъра на туризма Николина Ангелкова по време на работна среща с ръководството и членове на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели.

Тези резултати по никакъв начин не кореспондират с опитите туристическия сезон да се описва в негативни краски, посочи министър Ангелкова.

За да бъдат привлечени повече посетители в България в слабите части на летния сезон държавата е предприела допълнителни мерки, предимно чрез реклама за бранд България и насочени послания към различните туристически пазари, според специфичните им интереси. Пилотно мерките ще стартират с реклама на септемврийското ни море.

Работим насочено към водещите 10 входящи пазара за страната, но и за увеличаване на интереса на туристите от държавите от топ 20 и топ 30, както и от перспективните пазари - Китай, Индия, Япония, САЩ и др., отбеляза още министърът.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм