Новини от област Стара Загора и България

ВМРО създаде структура и в община Гурково

763 05/02/2021 09:11 Политика Опозиция
ВМРО създаде структура и в община Гурково
Divident.€U Divident.€U

ВМРО разрастна организацията си в област Стара Загора като създаде общинска структура в Гурково. Организацията избра за свой председател Стоян Тодоров. Местен човек, семеен, с три деца и дългогодишен работник в Държавното горско стопанство, Тодоров сам неотдавна станал жертва на некоректната политика на новата местна власт в Гурково.

„Бях отстранен от работа под натиска на ДПС. Основната ми работа беше свързана с охрана на горите и не бях удобен на циганската мафия, която изнася на година по 2000 кубика плътна дървесина от горите на България. Този материал не е документиран по никакъв начин, а нелегалният бизнес е под покровителството на ДПС. Ние хващаме нарушителите, по-големите началници ги пускат. Крият се актове и се възпрепятства образуването на досъдебни производства. Знаейки какви са интересите на ДПС в районите, в които има горски стопанства, хора като мен, които се опитваха да спрат циганските набези, не бяха удобни на новата общинска власт“, споделя председателят на общинската организация на ВМРО в Гурково.

„ВМРО винаги е работело в името на българската кауза и за нейното утвърждаване. Досега няколко пъти сме създавали своя организация в Гурково, но за съжаление председателите й винаги са били принуждавани да напуснат града“, изтъкна областният координатор на партията Антон Андонов.

„Стъпвайки във властта, тази партия задуши общината в обръч от фирми. Бизнесът изчезва. Той е рекетиран, защото отказва да има взаимоотношения с изключително компрометирания човек, издигнат от ДСП и станал кмет на Гурково. Фирмите, които дават поминък на местните хора, са подложени на терор. Наш ангажимент е да прекратим това“, категоричен е Андонов.

Позицията му сподели и областният председател на ВМРО в Стара Загора Красимир Червилов. „ДПС изключително добре работи в малките общини и е важно да подчертаем, че до последните местни избори те не са имали кмет на община в областта“, припомни той.

Червилов е убеден, че успехът на партия ДПС не се дължи на добрата работа на местните й структури, а на свойствения й политически инженеринг в малките населени места и донякъде и на некоректното отношение на партньорите на ВМРО. „Пример в това отношение са българските партии в Павел баня, които винаги са се разбирали да бъдат обединени, но на последните избори това не се случи“, посочи той. „Затова беше неизбежно да създадем структура в един типичен български град като Гурково и търсехме подходящия човек, който да я оглави“, посочи Красимир Червилов.

Страхът, който е обхванал българите в града, че ще бъдат уволнени, липсата на перспективи пред бизнеса, притесненията от физическа саморазправа дори, които вече трайно тормозят Гурково, мотивирали Стоян Тодоров да се присъедини към патриотичната организация и да оглави общинската й структура.

„Не можем да допуснем един български град да бъде ликвидиран от обръчите на ДПС. Имаме информация, че в момента кметът на Гурково регистрира масово хора, които нямат нищо общо с града. Искаме отговор на въпроса - колко са те за година и на какво основание са регистрирани“, настояват от ВМРО – Гурково и са категорични, че няма да допуснат родния им град да се превърне в поредния обръч от фирмите на ДПС. „Искаме той да остане нормален град, в който живеят нормални хора, учат, работят и си гледат децата, а не град с жители, принуждавани по един или друг начин от ДПС да напускат града“, категоричен е Стоян Тодоров.

Коментари към новината

Още новини от Политика