Новини от област Стара Загора и България

Окончателно: Трима ще се борят за кметското място в Мъглиж

1043 02/02/2021 18:34 Политика Избори 2021
Окончателно: Трима ще се борят за кметското място в Мъглиж
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

В 17 часа днес изтече крайния срок за регистрация на кандидатите за участие в извънредните местни избори за кмет на община Мъглиж. До този час не бяха регистрирани други кандидати, освен станалите известни трима през последните дни, въпреки че за участие в изборите се регистрираха общо 6 политически формации.

Така в кметската надпревара за Мъглиж ще премерят сили настоящият зам. кмет на общината д-р Душо Гавазов, като кандидат на ПП „ГЕРБ“, финансистът Миглена Филипова, издигната от Коалиция „БСП за България“ и Златко Острешев, като кандидат на местната коалиция „Движение България на гражданите“, в която влизат ДБГ, Движение 21 и НДСВ.

Напомняме, че участие в изборите заявиха и ДПС, ПП „АБВ“, както и коалиция „Заедно за промяна“, която е съставена от „Българска социалдемокрация Евролевица“ , „Европейска сигурност и интеграция“ и „Родолюбие 2000“. Не е задължително всички регистрирани партии и коалиции да регистрират свои кандидати, напомни председателят на общинската избирателна комисия в Мъглиж Зорница Светославова.

Предизборната кампания на кандидатите за кметския пост в Мъглиж стартира на 8 февруари. Тя ще продължи 20 дни, за разлика от обичайната предизборна кампания, която е с продължителност 30 дни. Затова предизборната кампания за кмет на Мъглиж ще приключи на 26 февруари в 24 часа.

На 29 януари бяха назначени секционните избирателни комисии с решение на ОИК по предложение на изпълняващия длъжността кмет на Мъглиж. Секционните избирателни комисии в общината са общо 15, като изискването към членовете им е да имат активно избирателно право на територията на общината. На територията на община Мъглиж живеят около 10 000 души.

Коментари към новината

Още новини от Политика