Новини от област Стара Загора и България

Слави Трифонов влиза в политиката с проект "Няма такава държава"!

1401 31/07/2019 23:00 Политика Опозиция
Слави Трифонов влиза в политиката с проект Няма такава държава!
Divident.€U Divident.€U

Шоуменът стартира ново телевизионно предаване „Седем Осми“ след 15 септември

Слави Трифонов спази обещанието си на 31 юли да излъчи последното предаване от продължилото 19 години в ефира на bTV всекидневно забавно-сатирично предаване „Шоуто на Слави“.
Шоуменът представи един по един основната част от екипа си, връщайки едни от най-забавните моменти от предаванията с тях.
В края на последното си шоу в bTV Слави Трифонов обяви, че спира предаването заради незавидното 111 място на България по свобода на словото, след като преди 19 години тя е била на 33-то място.
Той обяви, че след 15 септември ще стартира нов телевизионен продукт, който ще се казва „Седем Осми“ и ще бъде с девиз „Силата е в истината!“.
Очаквано, Слави Трифонов заяви, че ще влезе в политиката, създавайки политически проект „Няма такава държава“. Мотивът си за това водещият обясни с отказа на политическата класа да признае резултатите от Референдума, иницииран от неговото шоу.


Ето финалното изявление на Слави Трифонов с незначителни съкращения:

„...Когато стартирахме шоуто, България е била на 33-то място по свобода на словото. Сега, 19 години по-късно, е на 111 място. Става дума за отнемане на свобода – да говориш, да се изразяваш, да имаш гледна точка.

На огромната част от медиите не им пука. Не мен и колегите ни пука. Тъй като аз и моите колеги тук се чувстваме несвободни, решихме да изберем обратното на несвободен.

Затова ние напускаме bTV, благодарни сме на bTV и на всички хора, с които сме работили, на всички мениджъри и служители. За нас беше страхотно 19-годишно преживяване, но пред сигурността на сегашната обстановка, ние избираме несигулността на свободата.

Затова ще стартираме собствен телевизионен продукт, който ще стартираме след 15 септември. Къде и как, уважаеми зрители, вярвам, че ще разберете сами. В момента уточняваме всички технически параметри, затова мога да ви кажа само как ще се казва и кога ще стартира. Той ще се казва „Седем Осми“ и ще стартира след 15-ти септември. Неговият девиз ще бъде „Силата е в истината“.

Но това не е достатъчно! Аз и моите колеги бяхме инициатори на Референдум, в който гласуваха 3 милиона и половина българи, а политическата класа се подигра с нас. Мразя да използвам силни глаголи и да използвам патетика, но политическата класа се подигра с всички българи – 3,5 милиона. И волята на гласувалите българи беше пренебрегната. Доказахме в съда, че референдума беше успешен. Тогава протестирахме пред Народното събрание и казах, че политическата класа като не иска да ни гледа отвън, ще ни гледа отвътре.

Уважаеми зрители, аз съм последователен и никога не се отказвам по средата на пътя. Затова ще създадем политически проект, който ще се казва „Няма такава държава“, чрез който по законен начин всички решения на Референдума ще бъдат превърнати в закон.

Уважаеми зрители, всичко, което съм правил досега, беше заради вас. И всичко, което ще правя отсега нататък, ще бъде отново заради вас.
Уважаеми зрители, за мен е чест. Благодаря.“

Коментари към новината

Още новини от Политика