Новини от област Стара Загора и България

ТЕЦ "Контур Глобал Марица Изток 3" дари медицинска апаратура и консумативи на болницата в Гълъбово

ТЕЦ Контур Глобал Марица Изток 3 дари медицинска апаратура и консумативи на болницата в Гълъбово
Divident.€U Divident.€U

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари допълнителна апаратура и консумативи на обща стойност от над 95 000 лева на болницата в близкия град Гълъбово. Компанията предостави предпазни средства и животоспасяваща техника, които ще подобрят работата на медиците в битката срещу COVID-19.

Като част от безвъзмездната помощ бяха доставени 6 300 броя предпазни маски от два различни типа, 120 броя лицеви шлемове, 300 броя защитни костюми, 10 000 броя ръкавици и 1000 бързи тестове за установяване на COVID-19. Болницата получи и важна медицинска апаратура – мобилни безжични монитори и централна мониторна станция за COVID - отделението, ЕКГ апарат и бифазен дефибрилатор за линейка, всичко с нужната техническа окомплектовка.

„Наясно сме с предизвикателствата, пред които са изправени медиците в общинската болница на град Гълъбово. Рисковете са ежедневни, и нараснаха с втория пик на пандемията, затова и отново подсигурихме най-важното във възможно най-кратки срокове. Продължаваме да работим по проект за допълнително осъвременяване на болничните системи, така че съседите ни да могат да разчитат на качествена помощ, а медиците – на професионално оборудване.“, сподели Надя Синигерска – Бохорова, Мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“.

Централата дарява за втори път през изминалата година техника и консумативи на здравното заведение в Гълъбово. През октомври 2020 г. ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури на медиците в града първите мултипараметрични монитори за интензивно лечение и реанимация, както и мобилен рентген за графии на бял дроб. МБАЛ - Гълъбово е единствената пълноценно работеща болница в района на комплекса „Марица Изток“ и ежегодно обслужва над 3300 пациенти. През пролетта на 2020 г. ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ подкрепи и кампанията на фонд „Обединени срещу COVID-19” със 100 000 лева.

"КонтурГлобал Марица Изток 3" притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

Коментари към новината

Още новини от Здраве