Новини от област Стара Загора и България

Клуб "Математически таланти" издаде сборник с авторски задачи

Клуб Математически таланти издаде сборник с авторски задачи
Divident.€U Divident.€U

Членовете на клуб „Математически таланти“, станаха съавтори на сборник със задачи по математика, съобщи ръководителя на проекта Любомир Любенов. След обучение през лятото на 2020 година, освен решаването на задачи по определени теми, участниците в клуба представяха и свои авторски задачи. Обучението приключи с финал в Стара Загора и … със сборник със задачи. 16 ученици от I-ви до V-ти клас създадоха своя страничка в обща книжка. Сред авторите са Лъчезар Томов от Бургас, който наскоро спечели диамантен медал в World Mathematics Invitational, както и златните медалисти от същото състезание, Георги Вълчев, Габриела Михова и още много победители в наши и международни състезания по математика.

Всеки съавтор се е представил сам и споделя не само за своите успехи, но и благодари…

„Благодарна съм на мама за това, че ме мотивира да заобичам математиката“ - споделя Габриела от София. „Благодарна съм на родителите си за това, че много ме обичат и винаги ме подкрепят“ – споделя Симона от Пловдив.

Ето и имената на съавторите на сборника:

Бижо Бижев от София, Владимир Донев от Шумен, Габриела Михова от София, Георги Вълчев от Пловдив, Ивет Парашкевова от Русе, Константин Червинский от Русе, Красимир Найденов от София, Лъчезар Томов от Бургас, Мария Донева от Шумен, Мариана Димитрова от Сливен, Мартин Митрев от Ямбол, Никола Иванов от Божурище, Никола Янакиев от Благоевград, Николай Радев от Русе, Ния Казакова от Стара Загора и Симона Маринова от Пловдив.

Пред талантливите малки математици е поставено и следващо предизвикателство – сборник „Една задача – много решения“.

Коментари към новината

Още новини от Образование