Новини от област Стара Загора и България

Инженер от "Арсенал" пострада от волтова дъга в ел. подстанция

Инженер от Арсенал пострада от волтова дъга в ел. подстанция
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

32-годишен инженер-енергетик от оръжейния завод "Арсенал" е пострадал тази сутрин около 8,30 часа при инцидент в електрическа подстанция, захранваща с електроенергия предприятието. Екип на завода е извършвал подготовка за ремонтни дейности в подстанцията, когато е възникнала волтова дъга. Инженерът е получил обгаряне на горния ляв крайник и на част от лицето.

Пострадалият веднага е бил транспортиран в Клиниката по изгаряния към Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И.Пирогов“, гр. София, без опасност за живота. В 9,18 часа в РУ на МВР – гр. Казанлък е постъпил сигнал за възникналата трудова злополука. На място е изпратен дежурен екип от РУ на МВР – Казанлък, като е бил извършен оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели и др.

Образувано е досъдебно производство за това, че на 13.01.2021 г., в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, е била причинена средна телесна повреда на В.М., на 32 г., поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – престъпление по чл.134 ал.1 т.2 от НК, като предвиденото наказание е „лишаване от свобода“ до две години или „пробация“.

И към момента продължават процесуално-следствените действия по делото, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

 

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред