Новини от област Стара Загора и България

Д-р Душо Гавазов е кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Мъглиж

Д-р Душо Гавазов е кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Мъглиж
Divident.€U Divident.€U

Партия ГЕРБ издигна настоящия заместник-кмет на Мъглиж, д-р Душо Гавазов, за кандидат за кмет на общината на извънредните частични избори, които са насрочени за 28 февруари. Тяхното провеждане се налага заради внезапната кончина на кмета Господин Господинов.

„Д-р Гавазов е човекът, който е свързан с успешното управление на община Мъглиж. Неговата кандидатура ме кара да се чувствам спокоен, не само защото съм убеден, че ще спечели изборите, а защото ще гарантира развитието на Мъглиж. Той е доказал, че може да се справя с предизвикателствата, стъпил е здраво на земята и има до себе си добър екип“ – заяви областният координатор на ГЕРБ – Стара Загора Пламен Йорданов по време на специален брифинг, на който беше обявена кандидатурата на д-р Гавазов.

Кандидатурата на д-р Душо Гавазов е издигната след направено широко допитване до жителите на община Мъглиж и той е получил тяхната категорична подкрепа.

„Не е имало пресконференция, на която да бъда с минорно настроение. Такава нямаше да се състои, ако законно избраният кмет Господин Господинов беше сред нас. Заставам с името си и действията си зад всяко управленско решение, което е било прието през годините, в които работихме заедно и никога няма да прехвърля отговорността на друг. Никога няма и да говоря за неизпълними неща“ – категоричен е д-р Душо Гавазов. Той увери, че ще води толерантна кампания, която за него не е битка или борба, а състезание на концепции и визия за управление.

„Ще акцентирам единствено на това, което сме постигнали заедно с Динко, ръководейки община Мъглиж. Най-голямото ми богатство е доверието, което с него сме изградили у голяма част от хората. Благодаря на всички жители на Мъглиж за търпението, което проявяваха 9 години, за да се случат добрите неща в общината“ – каза още д-р Душо Гавазов. Той посочи, че за първи път образователната инфраструктура на Мъглиж е с нов облик. Реновирани са няколко училища и детски градини, реконструирани са почти всички читалища. Напълно са обновени пенсионерски клубове.

„Не е лесно да се управлява малка община, защото бюджетът е силно ограничен и трудно се заделят средства за подобряване на градската среда. Предстои общината да получи 3 млн. лева дългосрочен общински заем за ремонти на улична и общинска пътна мрежа, образователна, здравна и социална инфраструктура. Ще бъде изградена и естетична предпазна ограда около ромския квартал в Мъглиж, за да се избегне излизането на безстопанствени животни на подбалканския път, както и да се предотвратят пътни инциденти с деца. Със съоръжението ще се осигури и по-добра визия на района“ – добави кандидатът за кмет на Мъглиж.

Очаква се до средата на май напълно да бъде завършен банският комплекс в село Ягода, след осигурената целева субсидия в размер на 1,9 млн. лева от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. „Благодаря за подкрепата и съдействието, което Общината получава от страна на областния координатор на ПП ГЕРБ – Стара Загора Пламен Йорданов и старозагорските народни представители!“ – заяви д-р Гавазов.

Той призова за спазване на духа и принципите на местните избори. За безопасното им провеждане в условията на пандемията заради COVID-19, от Община Мъглиж очакват указания от Министерството на здравеопазването и главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Кандидатурата на д-р Душо Гавазов за кмет на Мъглиж се подкрепя от партия ВМРО – Българско национално движение.

Визитка
Д-р Душо Гавазов е роден през 1969 г. в Стара Загора. Завършил е „Медицина“ в Тракийски университет. Работил е като лекар ординатор в отделение „Уши, нос, гърло“ в Университетска болница – Стара Загора и в Специализираната болница по пневмо-фтизиатрични заболявания. От 11.11.2011 г. е заместник-кмет на Мъглиж. Семеен, с две деца.

Вижте първото интервю на д-р Душо Газавов, което той даде за "Дивидент Медиа" в края на 2020 г.: Д-р Душо Гавазов: Подобряването на инфраструктурата в Мъглиж ще бъде мой приоритет

Коментари към новината

Още новини от Политика