Новини от област Стара Загора и България

Корнелия Нинова: Помагайте на възрастни, самотни, изолирани и болни хори

346 23/12/2020 18:15 Политика Опозиция
Корнелия Нинова: Помагайте на възрастни, самотни, изолирани и болни хори
Divident.€U Divident.€U

БСП започва обсъждане на алтернативния План за устойчивост и възстановяване в страната

"Нека по време на празници структурите ни в страната да се мобилизират, за да помагат на възрастни, самотни, изолирани и болни хора". За това призова председателят на БСП Корнелия Нинова по време на работна среща с новоизбрания областен председател на БСП в Стара Загора Румяна Динева и Надежда Димитрова - новоизбран общински председател на община Павел баня.

Нинова благодари за активното участие на Младежкото обединение, общинските съветници и депутати от област Стара Загора за включването им в доброволческата кампания - в болници, РЗИ и социални грижи.

"Доброволчеството в тези тежки времена, по време на ковид кризата, е наша основна задача, за да сме близо до нуждаещите хора", подчерта още тя.

В рамките на обиколката й в страната, Нинова обсъжда и темата за алтернативния План за устойчивост и възстановяване на БСП. По думите й мерките, които правителството предлага в своя план не представляват стратегическа визия за България: "Рискуваме, докато ГЕРБ са на власт, Европейската комисия да не одобри плана на България, а оттам - и средствата, предназначени за страната да се забавят".

Нинова е категорична, че планът на БСП е ориентиран изцяло с грижа за хората. "Целта е европейските средства да стигнат до всеки човек", категорична е Нинова.

„БСП откроява три приоритета в алтернативния си план, а именно - нов модел в здравеопазването, мерки за икономически растеж и повишаване на доходите“, припомни лидерът на българските социалисти.

Коментари към новината

Още новини от Политика