Кинаджии търсят статисти от Стара Загора за новия филм „Цвете за откъсване“

Кинаджии търсят статисти от Стара Загора за новия филм  Цвете за откъсване
Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Снимките на новия български игрален филм „Цвете за откъсване“ на старозагорския бизнесмен, писател и продуцент Младен Стоянов тези дни ще бъдат подновени. Първите кадри бяха заснети по време на абитуриентските балове в Стара Загора, защото имат връзка с фабулата във филма, издаде за Divident.€U Младен Стоянов.

След кратка пауза камерата на режисьора Георги Костов отново ще се завърти. „По-голямата част от филма ще бъде заснета в Стара Загора, затова ще се нуждаем от статисти за много от сцените и ще разчитаме на старозагорци, които имат желание да бъдат част от този интересен проект“, посочи Младен Стоянов.

Корицата на романа На 23 юли (вторник), от 8 часа сутринта, продукцията ще има нужда от статисти-доброволци, тъй като ще се снима възлова сцена в залата на старозагорския Куклен театър. По време на снимките ще е необходима публика, която да напълни салона – може да бъдат деца, младежи или възрастни, каза Младен Стоянов. Всеки, който се интересува от подобно участие във филма, може да му пише на лични във фейсбук профила му за повече подробности или да отида направо на място в Кукления театър.

До няколко дни от печат ще излезе и едноименната книга на Младен Стоянов - „Цвете за откъсване“, по която е създаден сценария за филма. Корицата на книгата отново е нарисувана от талантливия художник от Стара Загора Иван Костов, който е един от малкото, прочел романа преди отпечатването му.

„Цвете за откъсване“ е четвъртия роман на Младен Стоянов, който отново ще бъде подписан с артистичния псевдоним Драско Закев, след „Ново начало“ (2018), „Мечтател“ (2019) и „Опърничавите“ (2019), който вече е филмиран.

Кинопремиерата на „Опърничавите“ беше на 17 май тази година и премина с успех по екраните в България. В главните роли видяхме Симеон Лютаков, Анастасия Левордашка и Станислав Яневски. Кои ще са изпълнителите на главните роли в „Цвете за откъсване“ засега авторите на лентата не издават.

Коментари към новината

Още новини от Изкуство