Новини от област Стара Загора и България

7 нови електробуса тръгват по градските линии на Казанлък

7 нови електробуса тръгват по градските линии на Казанлък
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Община Казанлък ще отдаде под наем 7 нови електробуси и 4 зарядни станции, както и новоизграденото депо за тяхното съхранение на общинското търговско дружество "Балканинвест" ЕООД. Това беше решено днес по време на проведена онлайн сесия на Общинския съвет.

С общинското транспортно дружество ще бъдат сключени три договора за обслужване на градските линии в Казанлък. По този начин на практика се прекратяват досегашните взаимоотношения на Казанлъшка община с частната фирма "Обществен транспорт", която обслужваше градските линии досега.

Частният превозвач ще продължи да изпълнява междуселищните линии, а общинското търговско дружество "Балканинвест" поема изпълнението на вътрешноградските линии с новите електробуси.

Решението за допълването на дейността на „Балканинвест“ ЕООД за обществен транспорт бе взето на редовно заседание на Общински съвет – Казанлък още през май 2018 година.

Днешното гласуване на общинските съветници в Казанлък е стъпка в изпълнение на проекта „Интегриран градски транспорт на град Казанлък – Етап 1, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Екипът на кмета Галина Стоянова разработва и други проекти, с които ще се осигури модерен екологичен транспорт за всички населени места на територията на община Казанлък.

Продължава подбор на персонала, който ще работи с електробусите. Търсят се квалифицирани шофьори, монтьори, диспечери и всички други длъжности, които ще бъдат назначени на работа към общинското предприятие. Въвежда се и системата за електронен транспорт. Очаква се електронната система да заработи до края на януари през новата 2021 година.

Коментари към новината

Още новини от Общество