Новини от област Стара Загора и България

Еди Назарян оглави годишната класация "Спортист на годината" в Бургас

296 18/12/2020 13:00 Спорт България
Еди Назарян оглави годишната класация Спортист на годината в Бургас
Divident.€U Divident.€U

Еди Назарян, който започна с летящ старт кариерата си в борбата и е на път да надмине ранните успехи на гордия си баща Армен, е победител в тазгодишното издание на класацията "Спортист на годината" в Бургас. Той е състезател на Спортен клуб по борба "Бургас", с треньор Николай Дачев.

По традиция в края на всяка година Община Бургас награждава с парични премии отличените спортисти и техните треньори в категориите:спортист и треньор на годината, отбор на годината, млад талант, спортист с увреждания.

За първи път изборът се проведе в условията на вирусна пандемия, в година с редуциран спортен календар и отменени редица международни и национални състезания. Това наложи промяна в регламента на класацията, като в категория "Спортист и треньор на годината" са отличени не десетима, а петима състезатели.

Номинациите бяха определени на база представените от спортните клубове предложения за атлети, постигнали престижни класирания. Победителите са избрани с анкетно гласуване от спортните журналисти на бургаските медии.

По разбираеми причини, купите и медалите на отличените няма да бъдат връчени сега, а в подходящо време догодина. Финансовите им премии пък ще бъдат преведени по банков път.
"Годината беше трудна за всички, може би най-трудната за Бургас през новия век. Това важи в пълна степен и за спортните клубове и състезатели. Въпреки всички притеснения те не спряха да се трудят, да тренират, дори да надскачат себе си и в резултат на това отново имаме своите шампиони и медалисти. Благодаря им за спортното майсторство и радостта, която ни носят. Техните успехи вдъхват самочувствие и надежда в тези трудни времена.

Вярвам, че през следващата година всичко ще се промени към по-добро. Тя е и олимпийска, затова стискам палци на нашите състезатели, които се борят за квоти за Токио. На всички бургаски спортисти пожелавам весели празници! Починете си добре, защото има още много титли за печелене и рекорди за чупене. Гордеем се с вас, бъдете здрави!", каза кметът Димитър Николов.

 

Коментари към новината

Още новини от Спорт