Новини от област Стара Загора и България

Безработните да не плащат за ясла и градина, предлагат от БСП Казанлък

456 16/12/2020 15:00 Общество България
Безработните да не плащат за ясла и градина, предлагат от БСП Казанлък
Divident.€U Divident.€U

Родителите, останали без работа заради пандемията, да не плащат такси за децата си в градините и яслите в община Казанлък. Това предлага общинският съветник от БСП Теодора Иванова, председател на комисията по образование в местния парламент.

"През април от БСП настоявахме за редица мерки, които да облекчат гражданите, в това число бяха и предложенията ни за семействата. Предложих освобождаване от таксите, тъй като и в настоящия момент е обявена извънредна обстановка до края на януари 2021 г., която вероятно ще бъде удължена и във връзка със затварянето на редица бизнеси през декември", мотивира се Теодора Иванова.

Проектът й е във връзка с предстоящото обсъждане на Наредба 26 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на община Казанлък. Предложените промени изглеждат така:
„В чл.22, ал.3 да бъде създадена нова точка 3.8 със следния текст „на които един или двамата родители са останали без работа по време на извънредната епидемиологична обстановка”.
В чл.22, ал.4, т.2 и т.3 е описан начинът, по който се ползват облекченията. Родителите подават декларация до директора на детската ясла/градина, придружена със съответните документи, доказващи наличието на обстоятелствата за освобождаване. Един от документите би могъл да бъде регистрация в Бюрото по труда.“

 

Коментари към новината

Още новини от Общество