Недовършен корпус на бившия завод ДЗУ се превръща в модерна логистична база

Недовършен корпус на бившия завод ДЗУ се превръща в модерна логистична база
Сашка ПАНАЙОТОВА Сашка ПАНАЙОТОВА

"Брадърс Комерс" избраха за изпълнител на обекта старозагорската строителна компания "Лесо"

Старозагорската търговска компания "Брадърс Комерс" - собственик на веригата магазини "Крес" в Стара Загора, избра изпълнителна на строителните работи за новата си логистична база, която ще бъде разположена в един от недовършените корпуси на бившият завод ДЗУ. Цялостното преустройство на бившия корпус 8 от ДЗУ, закупен от Така изглежда корпус 8 на ДЗУ сега..."Брадърс Комерс", ще бъде изпълнено от старозагорската строителна компания "Лесо", каза за Divident.€U съсобственикът на компанията - Георги Георгиев.  Преди близо 2 години от "Брадърс Комерс" обявиха инвестиционните си намерения, като посочиха, че в проекта ще бъдат вложени над 12 млн. лева.

„Забавихме се с началото на строителните работи заради непредвидени ангажименти по инфраструктурата на имота, съобщиха собствениците. Наложи се ВиК да мести тръбопроводи, чакаме и EVN да свърши работата си. Пътят около имота се оказа частна собственост. Община Стара Загора го закупи, а ние дарихме парите. Имаме вече и строително разрешение, надяваме се   да започнем строителните работи през следващата 2021 година, каза Георгиев. Инвестицията ще бъде финансирана с банков кредит.  

Проектът за новата логистична базаПланът за новата база Старозагорската компания за търговия с храни и хранителни продукти "Брадърс Комерс" предвижда да изгради в новата си база търговска част, складови помещения, както и изложбена част. Плановете на собствениците предвиждат да бъдат назначени на работа над 300 души. Собствениците имат идея да създадат на училище за готвачи за заведенията, с които работи компанията. Чрез новата си логистична база двамата собственици на "Брадърс Комерс" – братята Георги и Теньо Георгиеви се надяват да разработят нов, различен модел на търговия на едро. Той се крепи на философията, че търговията е успешна тогава, когато е успешен  бизнеса на партньорите.

Старозагорската компания снабдява с продукти стотици заведения за хранене в страната. Затова и е наела  шеф готвачи с международен опит. Те помагат за работата на заведенията, които снабдява с продукти "Брадърс Комерс". По време на пандемията фирмата бележи спад от работата си със заведенията, тъй като кризата засяга най-много точно тази част на бизнеса. Затова пък успява да разшири през 2020 година наетите складове в страната.

Нов склад в Бургас и нови клиенти През юли тази година "Брадърс Комерс" откри нов склад в Бургас. До този момент старозагорската фирма разполага със складове в Стара Загора, Пловдив, Смолян и София.

"Складовите площи в Бургас са под наем, те ни дават възможност да обслужваме  заведения, хотели и хранителни магазини по цялото Южно Черноморие - на север до Св.Влас и на юг до Ахтопол", казва Георгиев.

Обслужваните обекти на фирмата в Бургас  вече са над 400. Между тях са утвърдени хранителни вериги по Черноморието като "Болеро" и "Анет". Старозагорската фирма обслужва и близо 12 000 обекта в страната. Тя развива търговия на едро и дребно с месо, риба, месни и млечни продукти, замразени и консервирани зеленчуци, пакетирани храни, подправки, като поддържания от нея асортимент надхвърля 16 000 продукта.

"Сериозно увеличихме асортимента си от прясна, охладена риба през последната  година. Наблюдава се увеличение на интереса на българите към рибните продукти", казват от "Брадърс Комерс".

Старозагорската фирма се снабдява с месо и продукти предимно от български фирми, но работи и с утвърдени международни доставчици. Поддържа и пълна гама от млечни продукти на български производители.

Пандемията няма да намали чувствително приходите на компанията за 2020 година, казват собствениците. Те не са съкращавали свои служители, по-скоро са назначили нови заради новоткрития си бизнес по Южното Черноморие.

През 2019 г. "Крес БК" отбелязва ръст на приходите от 44%, а при "Брадърс Комерс" ръстът на приходите е 16,3%.

Коментари към новината

Още новини от Икономика