Бюрото по труда въвежда онлайн обслужване заради К-19

Бюрото по труда въвежда онлайн обслужване заради К-19
Divident.€U Divident.€U

Дирекция „Бюро по труда“в Стара Загора информира клиентите си, че поради усложнената епидемична обстановка за месеците ноември и декември 2020 година, на регистрираните безработни лица се предоставя възможност да проведат планираната среща с трудовия си посредник дистанционно.
За целта е необходимо до датата, посочена в регистрационната им карта, безработните лица да се свържат с трудовия си посредник, за да отчетат възложената им стъпка от плана за действие и набележат следваща, в съответствие с актуалната ситуация и възможностите за намиране на работа. Безработните лица могат да се обадят от личния си телефонен номер (или посочения при регистрация в ДБТ), да изпратят съобщение по електрона поща (от личен/подаден при регистрация електронен адрес) или чрез профила си в модул „Личностен профил на търсещо работа лице”.
Неосъществената планирана среща на безработното лице с трудовия посредник, включително и по неприсъствен начин (чрез телефон, ел. поща или друг непръствен начин) съгласно Закона за насърчаване на заетостта се счита за неизпълнение на плана за действие, което е основание за прекратяване на регистрацията. Възстановяване на регистрацията е допустимо само при наличие на уважителни причини, доказани със съответните документи.
С оглед превенция и спазване на противоепидемичните мерки се отменят изнесените услуги на дирекция „Бюро по труда” чрез изнесени работни места и мобилни бюра по труда по населени места.
„В офисите на бюрата по труда няма да се допускат лица, които не са обезпечени със защитни средства (маски) и/или проявяват сиптоми на заболяване, в т.ч. повишена температура, кашлица, затруднено дишане или други видими признаци на дихателни заболявания“, казват от ръководството.

Ето и свободните раотниместа, обявени на 17.11. 2020г:

1. РАБОТНИ МЕСТА ЗА СПЕЦИАЛИСТИ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ


 1 инженер, конструктор
 1 учител, ресурсен
 10 чертожници


2. РАБОТНИ МЕСТА ЗА СПЕЦИАЛИСТИ СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ

 1 0контрольор, качество
 1 моделиер – конструктор
 2 кранисти
 1 кредитен администратор
 2 шивачи
 1 експедитор, стоки и товари
 1 огняр газ


3. РАБОТНИ МЕСТА ЗА СПЕЦИАЛИСТИ С РАБОТНИЧЕСКИ ПРОФЕСИИ

 2 дърводелци
 1 водопроводчик (вътрешно водоснабдяване и канализация)
 2 санитари
 1 животновъд
 5 багеристи
 10 работник, сглобяване на детайли
 1 шофьор, автобус
 2 огняр
 1 общ работник
 1 електромонтьор
 1 шлосер - електрозаварчик
 5 машинен оператор, вулканизиране на автомобилни гуми и др.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество