Новини от област Стара Загора и България

Затварят детска градина в Стара Загора заради заразени с коронавирус

Затварят детска градина в Стара Загора заради заразени с коронавирус
Divident.€U Divident.€U

РЗИ – Стара Загора издаде предписание за затваряне на Детска градина № 10 „Светлина“ в Стара Загора от 9 до 22 ноември, тъй като от 2 ноември до момента има петима души от персонала, които са заразени с COVID-19.
В Старозагорски регион са заразени 141 души за последното денонощие. Петима от тях са преподаватели от четири училища, намиращи се в село Кънчево, община Казанлък, Мъглиж и Стара Загора. Заразени с коронавирус са и трима души от персонала в три детски градини в Стара Загора, Казанлък и Раднево. През последното денонощие няма установени нови случаи на заразени с коронавирус ученици.
От началото на пандемията до 00:00 часа на 6 ноември 2020 г., в област Стара Загора са установени с PCR тестове 2523 случая на заразени с COVID-19.
Към 9:00 часа на 6 ноември в болничните заведения в област Стара Загора (УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, МБАЛ „Тракия“, Медицински комплекс „Берое“, Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора, МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък, МБАЛ Чирпан и МБАЛ Гълъбово, са заети общо 146 терапевтични и 23 интензивни легла.
РЗИ – Стара Загора издаде предписание до 11 ноември медицинските и диагностично-консултативните центрове да разкрият триажни кабинети за диагностициране и лечение на хора, които не подлежат на хоспитализация.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Здраве