Новини от област Стара Загора и България

Четвърта болница в Старозагорско започна прием на болни с коронавирус

Четвърта болница в Старозагорско започна прием на болни с коронавирус
Сашка ПАНАЙОТОВА Сашка ПАНАЙОТОВА

Четвърта болница в Старозагорски регион започна прием на болни с коронавирус. Това е МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък.

Д-р Кети Маналова„Днес подписваме договора със Здравната каса по клиничната пътека за лечение на пациенти с Covid-19. Разкриваме 15 терапевтични и 5 интензивни легла“, каза за Divident.€U директорът на болницата д-р Кети Маналова.

МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ е общинска болница и обслужва предимно пациенти от  Казанлък, Павел баня, Николаево, Гурково и Мъглиж. Включването ѝ в борбата срещу коронавируса се наложи, след като стана ясно, че 80% от леглата, определени за болни от коронавирус в Медицински комплекс „Берое“ в Стара Загора са запълнени.

Днес от МБАЛ „Тракия“ също съобщиха, че всички 21 легла в ковид отделението са заети от пациенти, положителни на  PCR-тест за коронавирус, а един е настанен за лечение в интензивния сектор. Трима мъже са починали в интензивния ковид сектор на болницата през почивните дни заради усложняване на състоянието им и съпътстващи заболявания.

В УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“ са запълнени около 93% от леглата, разкрити за болни от коронавирус, съобщи за медиата ни директорът на болницата – проф. д-р Йовчо Йовчев. 52-ма от тях са в отделението по пулмология и 28 – в Клиниката по инфекциозни болести. В реанимацията на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ има 13 души. Един е интубиран, останалите са на кислородни маски. Вчера в болницата е починал 1 пациент от коронивурс, който е развил сърдечна недостатъчност. Пациентът е бил докаран от Раднево в тежко състояние и около 2 часа след това е починал.

Коментари към новината

Още новини от Здраве