Стартира деветото издание на игрите "Старозагорски олимпийски надежди"

299 22/10/2020 11:56 Спорт Стара Загора
Стартира деветото издание на игрите Старозагорски олимпийски надежди
Divident.€U Divident.€U

За девети пореден път в Стара Загора ще се проведат Детски спортни игри "Старозагорски олимпийски надежди". В организационния комитет на игрите влизат олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти от различни спортове, допринесли за спортната слава на България и на Стара Загора. Събитието протича под председателството на змс Александър Томов и Граждански клуб ЛИПА – Стара Загора, в партньорство с Община Стара Загора.

Поради епидемичните условия, Игрите тази година ще се проведат на открито, по различно време, на различни площадки и по различни видове спорт. Въпреки ограниченията се очаква в тях да вземат участие над 800 деца от различни спортни клубове не само от Стара Загора. Събитието е посветено на Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спортиста и е в чест на мс Димитър Чифудов, първия старозагорски олимпиец.

В игрите, провеждани ежегодно от 2012 година досега, са взели участие над 4500 деца спортисти. По време на Игрите младите състезатели ще имат възможността да се срещнат с голяма част от своите спортни кумири - заслужили и прославени деятели на българския спорт.

Като първа такава проява ще бъде подкрепата на Детски лекоатлетически турнир „Берое“, организирано от Спортен клуб по лека атлетика „Берое“, който ще се проведе на 24 октомври. В него ще вземат участие 298 деца спортисти от цялата страна.

Коментари към новината

Още новини от Спорт