Новини от област Стара Загора и България

РЗИ - Стара Загора съобщи за нови случаи на заразяване в училища и детски градини

РЗИ - Стара Загора съобщи за нови случаи на заразяване в училища и детски градини
Divident.€U Divident.€U

Нараства дифузното разпространение на коронавирусната инфекция в област Стара Загора, алармилат от РЗИ-Стара Загора. На 20 октомври с PCR тестове са потвърдени 67 нови случая. Сред тях са ученик от 12-и клас в Езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора, ученик от 12-и клас в Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора, ученик от 4-ти клас в Основно училище „Никола Вапцаров“ в Казанлък, преподавател от СУ „Гео Милев“ в Раднево и преподавател в Детска градина „Незабравка“ в село Братя Даскалови.

Те са в са в добро състояние и се лекуват в домашни условия. Паралелките, в които учат новооткритите заразени, както и детската градина в с. Братя Даскалови са под 14-дневна карантина. Такава не е наложена в Профилираната природо-математическа гимназия „Гео Милев“, защото преподавателят е спазвал необходимата дистанция и е работил с лични предпазни средства. В помещенията на посочените учебни заведения е извършена крайна дезинфекция.

От РЗИ призовават хората да проявяват отговорно отношение както към себе си, така и към околните! В случай на симптоми да си останат вкъщи и да започнат своевременно лечение, назначено от личния си лекар. Призивът на здравните инспектори е да се спазват противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социална дистанция.

Коментари към новината

Още новини от Образование