Новини от област Стара Загора и България

ЧЕЗ спира тока на обекти на ВиК Сливен, заради неплатен ток

3354 13/10/2020 14:00 Икономика Бизнес
ЧЕЗ спира тока на обекти на ВиК Сливен, заради неплатен ток
Divident.€U Divident.€U

Електроразпределение Юг получи заявка за преустановяване на доставката на електроенергия към обекти на ВиК Сливен на 15 октомври поради неизплатени задължения към доставчика на електроенергия.

В Електроразпределение Юг е постъпила заявка от „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД като търговец на електроенергия на свободния пазар за преустановяване на доставката на електроенергия към обекти на ВиК Сливен на 15 октомври 2020 г. , за периода от 13:00 до 15:00 ч.

Като причина „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД посочва неизплатени задължения за потребена електроенергия от водното дружество, клиент на енергийния търговец.

Това не е първото искане за спиране на тока на обекти на ВиК - Сливен. В началото на август отново ЧЕЗ поиска спиране на тока на няколко помпени станции на сливенското водоснабдително дружество, чиито задължения към енергото към септември достигнаха около 700 000 лв.

Причината за натрупването на сметката е включването на електрическите помпи от сондажите около река Тунджа за водоснабдяването на Сливен и селата, обяснява управителят на дружеството инж. Севдалин Рашев. Проблемът е, че електроенергията за помпите не е включена в цената на водата и от там идват и натрупаните задължения.

Преди месец от сливенското водоснабдително дружество се надяваха, че отношенията им с ЧЕЗ ще бъдат изчистени чрез ВиК холдинга. До този момент това, обаче, явно не се е случило.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика