Новини от област Стара Загора и България

Старозагорският омбудсман връчи награда за най-оригинално ученическо есе

Старозагорският омбудсман връчи награда за най-оригинално ученическо есе

Старозагорският омбудсман Надежда Чакърова награди победителя в организирания от институцията конкурс за есе на тема „Моите граждански права и отговорности“

Елена Станчева от VIII „а“ клас от Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи в Стара Загора е отличена за най-оригинално есе и получи грамота и награда - литература по Гражданско образование, осигурена от Фондация „Миню Балкански“.

Конкурсът премина при интерес от младежи от училищата в община Стара Загора. Изпратени бяха и есета от гр. София и гр. Лом.

Комисията в състав Надежда Чакърова – омбудсман Стара Загора, председателят на Националната мрежа на местните омбудсмани Иван Капралов и Георги Туртуриков - историк и юрист, е подготвила и грамоти за всички участници.

Есето на победителя ще бъде популяризирано към младежки структури, както и към мрежата на Младите омбудсмани в България, с цел по-добро познаване на правата им в съвременното гражданско общество.

Инициативата е продължение на реализираните срещи и дискусии с млади хора в дейността на обществения посредник за повишаване на правната култура.

Коментари към новината

Още новини от Образование