Пламъци обвиха дървета и храсти над Малкия "Железник" в Стара Загора

Пламъци обвиха дървета и храсти над Малкия Железник в Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Пламъци обхванаха дървета и храсти над жилищните и производствени сгради в старозагорския квартал, известен като "Малкия Железник". Сигналът на тел. 112 е подаден от живеещи в района на телефон 112 в 16,40 ч.

Жена съобщава на дежурните, че гори горичката над къщите в източната част на квартал "Железник" в близост до сладкарница "Ден рожден". "Пожарната дойде, но огнищата се разпространяват, дърветата горят", коментират живеещите в близост. Според тях пожарните са закъснели, докато сигналът бъде разпределен по предназначение от тел. 112.

Огнеборците правят всичко възможно да ограничат огнената стихия, но вятърът пречи на действията им. Пламъците са засегнали една от къщите и са изгорили част от дървения материал, струпан в двора й. Причината за пожара е неясна.

Докато огнеборците се борят с огнената стихия, жителите коментираха, че трябва да се върне старата система на оповестяване с номера 150, 160 и 166. Защото в подобни случаи всеки човек лесно може да определи дали да позвъни на пожарната, полицията или на Спешна медицинска помощ, вместо да се губят ценни минути в преразпределение на сигналите от единен телефон.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред