Новини от област Стара Загора и България

Възрастна жена загина на пешеходна пътека в центъра на Стара Загора

Възрастна жена загина на пешеходна пътека в центъра на Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

57-годишен мъж е задържан по подозрение, че може да е причинил смъртта на възрастна жена в Стара Загора в автомобилна катастрофа в ранните часове на 12 август. Водачът на автомобила е избягал от местопроизшествието, след като е блъснал 78-годишната жена, докато тя е пресичала на пешеходна пътека тип "легнал полицай" по централната улица на Стара Загора - бул. "Цар Симеон Велики".

След удара пострадалата е получила фрактура на черепа и счупвания на няколко ребра. Била е настанена лечение в УМБАЛ – гр. Стара Загора, като по-късно е починала.

Водачът на автомобила е избягал от местопроизшествиено. Същата сутрин в 4,50 ч. в МВР–Стара Загора получават сигнал за открита възрастна жена в безпомощно състояние на пътното платно на централния булевард в Стара Загора. 

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора, е установена самоличността на загиналата жена. Автомобилът, който е блъснал жената, е открит в автосервиз в гр. Стара Загора. За срок до 24 часа по Закона за МВР е задържан 57-годишен мъж.

Окръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебното производство по случая. То е образувано за причиняване по непредпазливост на пътнотранспортно произшествие, при което е настъпила смърт - престъпление по чл.343, ал.3, буква "б", вр. чл. 342 ал.1 от Наказателния кодекс.

 

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред