Новини от област Стара Загора и България

В Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури отваря утре, първите зрители ще го разгледат безплатно

526 04/07/2024 14:17 Култура Изложби
снимка: архив
Фестивалът на пясъчните фигури  отваря утре,  първите зрители ще го разгледат безплатно
Divident.€U Divident.€U

Любимото лятно събитие на малки и големи - Фестивалът на пясъчните фигури, ще отвори врати този петък (05.07) за 17-та поредна година. Откриването е от 18:00 часа, а за доброто настроение ще се погрижат музикантите от Духовия оркестър на Бургас и децата от балетната школа на Марина Змеева.

Фестивалът очаква своите първи посетители, а по традиция Община Бургас осигурява вход свободен в деня на откриването за всички дошли. Заповядайте да разгледате мащабните пясъчни творения и да се пренесете в приказния детски свят чрез магията на пясъчното изкуството!

Темата тази година е „В света на цирка“, а експозицията на открито ще представи скулптури на акробати, клоуни, фокусници, въжеиграчи, жонгльори и животни от цирка.

Опит и младост се събраха, за да пренесат посетителите в магичния свят на цирка. Младите и талантливи автори Антонио Стефанов, Филип Филипов, Ралица Стефанова, Евтим Войнов, Ханко Седефчев, Костадин Радичев, Калина Стойкова и Сантяго Еспинейра получиха подкрепа от утвърдените имена Калин Диловски, Огнян Петков, Владимир Веселинов и Радко Вълчев в трескавото изготвяне на скулптурите.

Пясъчното градче ще продължи да радва жителите и гостите на Бургас до края на месец септември, а мястото е добре познато – парк „Езеро“, до конната база.

И тази година цените са символични:

- Деца до 7- год. възраст и хора в неравностойно положение – безплатно;
- Деца 7-18 год. – 2.50 лв.;
- Пенсионери – 2.50 лв.;
- Група – 3.50 лв.
- Редовен билет – 4.50 лв.;
- 2 възрастни + дете над 7 год. – 9.00 лв.;
- 2 възрастни + 2 деца над 7 год. – 11.00 лв.;
- 2 възрастни + 3 деца над 7 год. – 13.00 лв.

 

Коментари към новината

Още новини от Култура