Новини от област Стара Загора и България

На 27 юни

ДЗУ открива новия си корпус за производство на платки за автомобилната промишленост

5597 21/06/2024 14:24 Икономика Бизнес
ДЗУ открива  новия си корпус за производство на платки за автомобилната  промишленост
Divident.€U Divident.€U

Лентата ще прережат унгарският посланик и кметът на Стара Загора

Нов производствен корпус ще бъде открит на територията на  ДЗУ АД в Стара Загора следващата  седмица. Официалната церемония ще се състои на 27 юни 2024 г., четвъртък, от 14.00 часа и ще се съчетае с още един тържествен повод – честването на 25 години присъствие на „Видеотон“ в България. 

Чрез своята инвестиция „Видеотон България“ навлиза в нова дейност – производство на печатни платки за автомобилната промишленост, оповестиха от ръководството. „За да реализираме инвестиционните си намерения, преустроихме производствено помещение с площ от 7 декара в един от корпусите на ДЗУ и инвестирахме в модерно оборудване, съобразено с всички съвременни изисквания“, информираха от „Видеотон“.

Инвестицията на "Видеотон България" в строителство и оборудване  надхвърли 15 млн. лева. Ще бъдат осигурени и нови работни места. Колко ще бъдат те, ще стане ясно по време на откриванетоа на новия производствен корпус.

При старта на инвестиционното намерение от „Видеотон България“ обясниха, че във връзка с новата инвестиция правят преустройство на помещение с площ от 5 дка в корпусите на ДЗУ, а складовите площи за автомобилните платки ще надхвърлят по големина производствените.

До този момент „Видеотон България“ не е произвеждала платки за автомобилната промишленост, а само за конвенционална електроника за големи фирми като Philips, Osram и други.

 За нуждите на новото производство са обезпечени и просторни складови помещения, а административният персонал разполага вече с нови офиси.

На официалното откриване на корпуса и новото производство и отбелязването на четвърт век „Видеотон“ у нас се очаква да присъстват: посланикът на Унгария Негово Превъзходителство Миклош Борош, областният управител Ива Радева, кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, както и ръководители на „Видеотон“ в Унгария и България.

 Още по темата четете тук: https://divident.eu/9893/dzu-ad-e-pred-pusk-na-proizvodstvo-na-avtomobilni-platki-v-stara-zagora/

Коментари към новината

Още новини от Икономика