Новини от област Стара Загора и България

В деня на икономиста Стопански факултет на Тракийския университет дипломира 132-ма свои възпитаници

В деня на икономиста Стопански факултет на Тракийския университет дипломира 132-ма свои възпитаници
Divident.€U Divident.€U

Стопански факултет на Тракийски университет дипломира бакалаври от три бакалавърски специалности: “Аграрна икономика”, “Регионална икономика” и “Бизнесът икономика”, както и магистри в пет специалности - “Финанси и банки”, “Икономика и управление на бизнеса”, “Икономика на алтернативния туризъм”, “Икономически анализи и проекти за регионално развитие” и “Предприемачество и иновации”. Средният успех за ОКС бакалавър е много добър 4.74, а средният успех за ОКС магистър е много добър 5.16.

Четирима са отличниците на випуска: Алекс Миленков – магистър „Икономика и управление на бизнеса“ с успех - 6.00, с пълно отличие от същата магистърска програма е и Милена Колева. След тях по успех се нареждат Желязко Желязков – бакалавър „Бизнес икономика“ – 5.94 и Иван Иванов - магистър „Икономика и управление на бизнеса“ с успех – 5.93.

Абсолвентите бяха поздравени от декана на Стопански факултет доц. Николай Иванов, който пожела на дипломираните икономисти да бъдат борбени, смели и търсещи. Ректорът, проф. Добри Ярков, също приветства абсолвентите: “За мен и цялата академична общност беше удоволствие да бъдете наши студенти. Гордейте се, че сте възпитаници на Тракийски университет. Вярвам и знам, че всички ще намерите своето професионално поприще и ще се докажете като добри специалисти, защото сте имали честта да се обучавате от едни от най-добрите преподаватели. Бъдете здрави и попътен вятър!“

Тържествената церемония по връчване на дипломите се проведе в Академичен информационен център на Тракийски университет. Водещ на церемонията бе зам.-декана на Стопански факултет доц. Георги Алексиев, а сред официалните гости бяха Теодора Нончева – зам.-областен управител на област Стара Загора, Радостин Танев – зам.-кмет на Община Стара Загора, представители на ректорското и декански ръководства на Тракийски университет, преподаватели, представители на социални и банкови институции, съсловни организации, асоциации, представители на бизнеса от региона и от страната, роднини и приятели на младите икономисти.

Отличниците получиха своите дипломи и подаръци лично от ректора проф. Ярков. Подаръци и цветя за тях имаше и от представителите на бизнеса.
С още цвят и настроение церемонията украсиха ученици от НУМСИ “Христина Морфова” с прекрасните си музикални изпълнения.
Церемонията завърши с произнасянето на клетвата на икономиста и хвърлянето на академичните шапки.

Коментари към новината

Още новини от Образование