Новини от област Стара Загора и България

Председателят на „Да, България“ Христо Иванов подаде оставка заради изборните резултати

Председателят на  Да, България  Христо Иванов подаде оставка заради изборните резултати
Divident.€U Divident.€U

Председателят на "Да, България" Христо Иванов подаде оставка заради резултатите от парламентарните избори.
Това обяви самият той, след заседание на изпълнителния съвет на партията. "Продължаваме промяната - Демократична България" загуби повече от половината си подкрепа.

„Нашият изпълнителен съвет взе решение да приеме моята оставка. Считаме, че този резултат от нашата коалиция „ПП-ДБ“ изисква поемане на лидерска отговорност. Поради това си подадох оставката и колегите я подкрепиха“, съобщи той.

Иванов обясни, че не е успял да намери достатъчна подкрепа за политиката си и макар да я смята за правилна е редно да поеме лидерска отговорност и да се оттегли.
Иванов поясни, че това е негово и на партията решение, не ангажира останалите партии в "Продължаваме промяната - Демократична България" и няма да бъде депутат в следващия парламент. Но допълни, че ще остане на терен да работи за своите каузи в друго качество.

„Дълбоката причина за кризите са корупцията беззаконието, разграждането на институциите и това, че гражданите не могат да имат доверие в тях.Започнахме да аргументираме такъв курс от 2022 г. Ние обаче не успяхме да убедим обществото и избирателите си в този курс. Тази неспособност да мобилизираме обществена подкрепа е причина да се отдръпна от политиката“,каза Христо Иванов.

Той допълни, че приема присъдата на избирателите, които не са излезли да гласуват и благодари на хората, които са излезли да гласуват.
Христо Иванов смята, че трябва да започне на нова страница разговорите с избирателите и ще работи за връщане на доверието им.
Той поиска извинение от избирателите за това, че ги е разколебал по отношение на пътя, по който трябва да върви страната.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика