Новини от област Стара Загора и България

Нов винен фестивал се роди в Стара Загора: FestiWine - удоволствието от винопиенето (ВИДЕО)

Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Първото издание на фестивала събра 28 винарски изби от цяла България

Нов винен фестивал събра край езеро „Загорка“ в петъчната вечер на 26 април 2024 година десетки почитатели на божественото питие.
Фестивалът се нарича FestiWine и е организиран от амбициозната дама Десислава Даковска и винен бар „Споделена“ в партньорство с Парк-Хотел „Стара Загора“.

Така по нов и модерен начин петзвездният комплекс продължава традицията, която беше поставил преди няколко години с провеждането на фестивала „Хляб и вино“.

Форматът на FestiWine обаче е коренно различен – модерен, младежки и предназначен за истинските ценители на качественото вино, които познават удоволствието от винопиенето.

Първият „ФестиВайн“ е събрал 28 винарски изби и компании почти от цяла България. Интересен факт е, че много от тях никога не са представяли свои вина в Стара Загора. Друго предимство на фестивала е, че се провежда в разгара на пролетта, когато излизат вината от новите реколти.

Виненият фестивал FestiWine продължава и в събота 27 април, от 12 часа. Амбицията на организаторите е той да се провежда всяка година през пролетта.

Вижте видеорепортажа от първата вечер на фестивала.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм