Новини от област Стара Загора и България

Живко Тодоров: Работим по преструктурирането на „Ученическо хранене“

Живко Тодоров: Работим по преструктурирането на  Ученическо хранене
Divident.€U Divident.€U

Общинското предприятие „Ученическо хранене“ ще бъде преструктурирано през следващата година. Причината общинска администрация да търси други възможности за изхранване на децата в училищна възраст в Стара Загора е, че родители и малчугани не са доволни от качеството на храната, съобщи кметът Живко Тодоров.
„Постоянно родителите ми изпращат снимки със зле приготвена и недобре изглеждаща храна“, каза той.

Кметът допълни, че трансформацията на „Ученическо хранене“ ще започне през следващата година. В предприятието работят 76 души. Идеята е да се търси и частната инициатива за по-доброто извършване на услугата. Обмисля се варианта общината да предостави помещение в съответното училище на частна фирма, която да поеме услугата. Така са направили в Бургас, например.

Всеки директор и настоятелството на съответното училище ще бъдат ангажирани в получаването на по-добра услуга чрез оказване на подходящ контрол.
„В това предприятие лъха на комунизъм, нещата не са добре. В момента „Ученическо хранене“ не предоставя добра услуга , а само се поддържа един персонал на заплата“, каза кметът.

Според ресорния зам.-кмет Надежда Чакърова трябва да се реши комплексно въпроса, защото той засяга както столовото обедно хранене, така и закуските. В тази посока също трябва да бъде осъвременен начина, по който се предоставя услугата.
Предприятието ще бъде преструктурирано. Възможно е в един момент да се окаже излишно, ако частната услуга се окаже по-добра
Амбицията на общинското е също да се въведат електронни купони за децата.

 

Коментари към новината

Още новини от Образование