Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Ивета Лазарова, председател на Общинския съвет: Приписват ми престъпления, които не съм извършила

4363 25/03/2024 14:26 Политика Власт
Ивета Лазарова, председател на Общинския съвет:  Приписват ми престъпления, които не съм извършила
Divident.€U Divident.€U

„Относно исканата ми оставка като председател на Общинския съвет искам да кажа, че към момента няма официално постъпило предложение за освобождаването ми в Общинския съвет. Моята оставка беше поискана изключително гръмко чрез медиите и разговорите с мен се водят през тях. Това ми дава сигнал, че търсеният резултат е не оставката ми, а единствено и само PR на една определена партия на мой гръб“.

Това каза председателят на Общинския съвет в Стара Загора Ивета Лазарова, която даде днес пресконференция във връзка с предстоящата сесия на местния парламент. Тя беше категорична, че няма намерение да си подава оставката.
На пресконференцията присъстваха председателите на групите общински съветници на „Левицата“, ГЕРБ, ВМРО-Алтернатива на гражданите, ДПС и БСДП.

Напомняме, че оставката на Лазарова беше поискана от общинските съветници от „Възраждане“ , според които тя не може да продължава да изпълнява поста председател на Общинския съвет поради тежко уронване престижа на институцията и нарушаване на закона. Според „Възраждане“ съдът отхвърля свидетелствата на Лазарова като недостоверни и ги квалифицира като лъжесвидетелстване по случая „Янков“.

„ Приписват ми се престъпления, които не е извършила. Категорично искам да заявя, че през целия си съзнателен живот не съм извършила престъпление и не съм разследвана за такова“, каза Лазарова.
Приемайки да бъда председател на Общинския съвет, в който има представители на 11 различни групи, аз бях с ясното съзнание, че такива моменти ще има, допълни тя.

Относно предстоящото заседание на Общинския съвет в четвъртък, 28 март стана ясно, че Общинският съвет ще разгледа 92 точки, като 3 от тях влизат като извънредни. Акценти в дневния ред са промените в Правилника за финансовата помощ в полза на физически лица, проектът за Правилник за финансиране на проекти в областта на проекти в областта на изкуството и културата, както и двата проекта за изменение на наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги. Общинските съветници ще разгледат предложения за даване на финансова помощ на общинското дружество „Мересев“.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика