Новини от област Стара Загора и България

Строителен предприемач оглави Клуба на работодателя в Стара Загора

5961 22/03/2024 17:56 Икономика Бизнес
Строителен предприемач оглави Клуба на работодателя в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Строителният предприемач инж. Димитър Янков беше избран за председател на СНЦ "Клуб на работодателя" - Стара Загора. Той заема поста за втори път, след като беше начело на организацията и през 2016 година.

Клубът на работодателя е учреден през 2003 година. ъздаден е през 2003 година. В него днес членуват представители на малкия и средния бизнес, както и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Една от значимите инициативи през годините на Клуба на работодателя е идеята за създаване на Индустриална зона "Загоре". През 2016 година клубът заедно с кметската власт канят експерти от Индъстри Уоч да направят анализ и оценка на възможности това да се случи. Днес тази зона вече е факт, запълнена е и дори се работи по нейното разширяване, каза за Divident.EU инж. Янков.

Намамяване на административната тежест пред бизнеса в Стара Загора и въвеждане на електронно управление е една от целите, които си поставя Димитър Янков в новия си мандат като председател на организацията.

Инж. Димитър Янков е собственик и управител на "Теком" ООД - строителна фирма с над 30-годишен опит в предприемачество. Фирмата се занимава със строителство и ремонти на жилищни, промишлени и обществени сгради, изграждане на кабелни разпределителни и далекосъобщителни мрежи, строителство на базови станции за DCS/LTE WiFi/GSM за далекосъобщителни услуги; строителство на басейни и други.
Димитър Янков е завършил Техническия университет в София през 1991 г. като инженер магистър по електроника и автоматика. През 2013 г. защитава следдипломна квалификация „Обследване и сертифициране на сгради за Енергийна ефективност“ с образователна степен „Одитор за обследване на сгради по ЗЕЕ“ в Технически университет в Габрово.

Той е един от учредителите и пастпрезидент на Лайънс клуб Стара Загора „Августа“.

Коментари към новината

Още новини от Икономика