Новини от област Стара Загора и България

Дентална клиника „Бушкалова“ отбеляза с кампания Световния ден на оралното здраве (ВИДЕО)

Divident.€U Divident.€U

Световният ден на оралното здраве и настъпването на Първа пролет – два празника, които бяха отбелязани по специален начин днес - 20 март, от екипа на Дентална клиника „Бушкалова“ в Стара Загора.

От сутринта на централната пешеходна зона в Стара Загора беше разположена шатра с информационни материали и монитор, на който вървяха образователни видео филми, посветени на денталното здраве и съвременното лечение на зъбите.

Д-р Диана Бушкалова

Всеки получаваше брошура с информация за най-важните правила за поддържане на добър здравен статус на устната кухина. Лично основателят на клиниката, д-р Диана Бушкалова, обясняваше на интересуващите се това, което ги интересува.

„Искаме да припомним на гражданите колко е важно денталното здраве. Затова инициативата ни преминава под мотото „Как да защитим устната кухина при децата и при възрастните“.

Екипът на Дентална клиника „Бушкалова“ беше приготвил и подаръци за децата – тестери с паста за зъби, както и кът за рисуване.

Като скъпи гости на събитието се отзоваха дамите от Инер Уил клуб „Берое“, в който активен член е и д-р Диана Бушкалова. По нейна идея преди 3 години стартира проектът „Усмихни се“, съвместно с Дневния център за деца и младежи с увреждания. Екипът на д-р Бушкалова преглежда безвъзмездно близо 100 деца със специални образователни потребности. За много от тях се оказва, че това е първи преглед на устната кухина. Денталните специалисти снемат зъбния статус на всяко дете, подарят им електрически четки за зъби и учат родителите как да се грижат за зъбите на децата си.

Затова днес на събитието се отзоваха и някои от родителите, за да споделят какъв ефектът от проекта.

Днес, 3 години по-късно, този проект продължава под мотото „Усмихни родител, усмихни дете“, като в безвъзмездните прегледи и лечение са обхванати и част от родителите на тези деца.

„Зъболечението е най-трудната тема при децата и младежите със специални образователни потребности и увреждания и затова сме изключително благодарни на д-р Бушкалова и на Инер Уил Клуб за този прекрасен проект“, каза директорът на Дневния център за деца и младежи с увреждания Гергана Тодорова, която също присъства на събитието.

Д-р Диана Бушкалова получи като подарък от дамите от „Инър Уийл Клуб „Берое“ пролетни цветя за засаждане, които да украсят още повече зелената градина около Денталната клиника.

Коментари към новината

Още новини от Здраве