Новини от област Стара Загора и България

Хванаха камион със 70 килограма суха марихуана на път към морето (ВИДЕО)

Divident.€U Divident.€U

Камион с голямо количество пакетирана суха марихуана заловиха полицаи от ГД БОП и Областна дирекция на полицията в Стара Загора. Подробности по случая днес дадоха на брифинг директорът на полицията в Стара Загора старши комисар Лазар Христов и окръжният прокурор Дичо Атанасов.

След получена оперативна информация от ГД БОП полицаи от Стара Загора спират на 250-ти километър на АМ „Тракия“ товарна композиция от влекач и ремарке. В кабината пътуват двама мъже, българи. Шофьорът е на 52 години, криминално проявен, но не за разпространение на наркотици. Спътникът му е на 51 години и няма криминални регистрации. И двамата са от София.

В кабината на камиона полицаите откриват 66 пакета с марихуана с общо тегло около 70 килограма. Камионът е пътувал в посока Бургас. На този етап от разследването не е ясно за кой пазар е била предназначена наркотичната стока, каза ст. Комисар Лазар Христов.

Двамата превозвачи са задържани за срок от 24 часа, но ще им бъде наложена предварителна мярка задържане под стража за 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354, ал. 1, т. А от НК, която предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5 до 20 000 лева, съобщи окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Още преди полунощ е била назначена физико-химическа експертиза, която ще установи точните килограми и концентрацията на наркотичното вещество в сухата маса. По делото ще бъдат разпитани свидетели.

„Това немалко количество високорисково наркотично вещество, вчера в Стара Загора беше задържана и 2 - 3 кг марихуана плюс около 200 грама метамфетамини, отделно от този случай“, допълни Дичо Атанасов.

Ст. комисар Христов и прокурор Атанасов изказаха благодарност на колегите си от ГД БОП и ОД на МВР – Стара Загора за бързата и адекватна реакция.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред