Новини от област Стара Загора и България

Отделят зала за коронавирус в Диализния център в Стара Загора заради заразен с Covid-19

Отделят зала за коронавирус в Диализния център в Стара Загора заради заразен с Covid-19
Divident.€U Divident.€U

Отделна зала за хемодиализа на пациенти, диагностицирани с новия коронавирус ще бъде обособена в Диализния център на ЦСМП - Стара Загора, след като вчера, 30 юни, беше потвърден положителен PCR-тест за Covid-19 на пациент, хоспитализиран в Клиника по нефрология на УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“. Това съобщи директорът на РЗИ-Стара Загора д-р Станимир Станков.

Последвалите тестове на останалите пациенти в отделението и медицинския персонал, които са имали котнакт със заразения пациент, са потвърдили още три положителни резултата сред пациенти. Един от тях е на пациент от същото отделение. Той незабавно е бил преведен за лечение в Клиника по инфекциозни болести. Останалите двама са пациенти на Диализния център „ВИА ДИАЛ“ и са без клиника към момента. 

Във връзка с възникналата ситуация беше проведена среща на част от Областния щаб в Стара Загора, на която се реши потвърдените с COVID-19 пациенти, подлежащи на хемодиализа, да се транспортират със специализиран транспорт на ЦСМП – Стара Загора до Диализния център, където процедурата ще се провежда в обособена за целта зала, при спазване на всички необходими противоепидемични мерки, по време, когато в Центъра няма други пациенти.

Обявените тази сутрин от Единния информационен център 6 случая на коронавирус в Старозагорска област, всъщност са 5 от областта плюс един на жител на Варна с временна регистрация в Студентски град в Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Здраве