Новини от област Стара Загора и България

2 важни спортни събития в курорта Мальовица. Уикендът започва от петък със ски купа Чамкория, а в събота ще се проведе 30-та "Купа Мальовица" 2024

476 14/03/2024 11:03 Туризъм Почивка
2 важни спортни събития в курорта Мальовица. Уикендът започва от петък със ски купа Чамкория, а в събота ще се проведе 30-та Купа Мальовица 2024
Divident.€U Divident.€U

В петък на 15 март курортен комплекс Мальовица съвместно със ски клуб Чамкория ще проведат състезанието за Купа Чамкория. Събитието с награден фонд ще се проведе на писта Ръждавица от 10 часа. Състезанието по ски алпийски дисциплини – Гигантски слалом за деца от U8, U10 и U12 е част от Календара на Българска федерация по ски и ще бъде ръководено от Александър Марков.

На официалното награждаване на победителите в 12 часа ще присъстват представители на Община Самоков, както и други официални гости и спонсорите на събитието.

На 16 март събота в курортен комплекс Мальовица ще се проведе и държавното първенство по ски-алпинизъм - "Купа Мальовица" 2024. По време на 30-тата Купа ще бъдат излъчени шампионите в дисциплината „Отборно“. Това съобщиха от "Мальовица ски".

По време на надпреварата състезателите със ски ще преминават по предварително подготвен и маркиран маршрут в планината. Участниците ще имат по няколко изкачвания, спускания и елементи от алпийското катерене.

Очаква се да присъстват редица официални лица и спонсорите на впечатляващото зимно състезание на Мальовица. Организаторите на събитието очакват "Купа Мальовица" 2024 да се превърне в своеобразен празник и традиция за любителите на снежните спортове, както и празник, свързан със здравето и на връзката с природата.

От "Мальовица ски" изразиха очакване да видят много посетители от цялата страна и в двата дни със спортни събития.

Цялата програма за състезанието Купа Мальовица може да бъде видяна по-долу:

Програма:
15 март 2024 г.
19:30 – регистрация и техническа конференция – хотел „Алпинист“
16 март 2024 г.
08:00 ч. – проверка на лавинни уреди
08:30 ч. - старт – Меча поляна
14:00 ч. – награждаване и закриване на състезанието, хотел „АЛПИНИСТ“

Маршрути:
Група А – УЦ “Мальовица” - рида Ръждавица - х.”Мальовица” – Втора тераса - вр. Мальовица – Eленино езеро – връх Безимен - Втора тераса - заслона БАК (парапет)- х.”Мальовица”
Група Б (индивидуално) – УЦ “Мальовица” – Втора тераса – Заслон БАК – Втора тераса – Еленино Езеро – х. “Мальовица”
Група В (индивидуално) - УЦ “Мальовица” – Втора тераса – х. “Мальовица”

Платена публикация!

Коментари към новината

Още новини от Туризъм