Новини от област Стара Загора и България

Николай Денков: Оттегляне на Териториалните планове би било изключително вредно

Николай Денков: Оттегляне на Териториалните планове би било изключително вредно
Divident.€U Divident.€U

Оттеглянето на териториалните планове би било едно изключително вредно действие за самите региони. В това бе категоричен премиерът Николай Денков пред журналисти след тристранната среща между него и премиерите на Гърция и Румъния, съобщи news.bg.

Така той заяви и категоричното си решение да не изпълни и това искане на протестиращите миньори и енергетици. Те са вече 11-ти ден на блокадите на АМ Тракия и Прохода на републиката.

"Няма да изтегля териториалните планове", отсече Денков и преповтори - плановете не затварят никакви мини и ТЕЦ-ове, а дават възможности за развитие на регионите. Иначе мините и тецовете ще затворят така или иначе по пазарни механизми и заради развитието на технологиите.

По отношение на темата за свикване на КСНС Николай Денков също отговори на въпрос - решението за това е прерогативите на президентството, но може би и в предизборна ситуация е по-добре да няма такова събиране на службите, за да не се използва ситуацията политически. Иначе като държава в кризата в Близкия изток сме се справили изключително добре с двата полета, които са организирани изключително бързо за евакуация на граждани.

Коментари към новината

Още новини от Икономика